Elton John’ın Hayatını Konu Alan Rocketman’in Tartışmalı Sahneleri

24.03.2019 11:50

Filmin gişe başarısının yükseltilebilmesi için, Paramount Pictures filmin bazı sahnelerinin çıkarılarak, 13+ yaş sınırlaması ile vizyonda yer bulmasını istiyor.


Taron Egerton’ın Elton John’u canlandırığı Rocketman, sanatçının kariyerindeki ilk yıllarına odaklanıyor. Elton John’un hayatının en önemli yıllarına ait bilinmeyenleri ve Kraliyet Müzik Akademisi'nden süper yıldızlığa yükselişini anlatan film, sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor.

 

Benzer bir şekilde, rock yıldızı Freddie Mercury’nin hayatını konu alan, Bohemian Rhapsody’nin yaptığı gişe başarısı ve layık görüldüğü 4 Oscar heykelciği göz önüne alınırsa, Rocketman yapımcılarının da beklentisinin büyük olduğu tahmin edilebiliyor. Bu başarının daha da yükselebilmesini sağlamak ve izleyici kitlesini arttırabilmek adına Paramount Pictures, filmden çıkarılacak bazı sahnelerin, filmin 13+ yaş sınırı alabileceğini düşünüyor. Çıkarılması istenen sahnede, Elton John bir erkekle birlikte, çıplak olarak yatakta uzanıyor. Filmin yönetmeni Dexter Fletcher ve ekibinin ise, bu konuda tamamen aksi görüşte olduğu söyleniyor.

 

Bilindiği üzere, Bohemian Rhapsody’nin çekimleri devam ederken yönetmeni Bryan Singer ile anlaşmazlığa düşülmüş ve yönetmen koltuğunu Dexter Fletcher devralmıştı. Yönetmenliğini yaptığı Bohemian Rhapsody’de, Freddie Mercury’nin cinsel tercihlerinin oldukça üstü kapalı olması nedeniyle eleştirilere maruz kalan Fletcher, aynı hataya düşmek istemediğini belirtti. Elton John’un hayatını konu alan bir filmde, eşcinselliğini seyirciden saklamaya çalışmak ne kadar doğru bir tutum olur, tartışılabilir.

 

Bu tartışmalı konunun sonucunu yakın zamanda görebileceğiz, Rocketman 7 Haziran’da beyaz perdede sinemaseverle buluşacak. Ancak öncesinde 72. Cannes Film Festivali’nde izleyiciye merhaba diyecek.

 

Merak edenler için, filmin geçtiğimiz günlerde yayınlanan son fragmanını da ekliyoruz.