2019 Oscar Tahminleri: En İyi Uyarlama Senaryo

Bir astronot, bir şarkıcı, belki de bir kral... Gerçek hayattan, kitaplardan ya da çizgi romanlardan uyarlanmış senaryolar yarışında 2018 Oscar Ödülleri En İyi Uyarlama Senaryo dalında kazanan "Call Me By Your Name" olmuştu. Biz de sizler için 24 Şubat 2019'da gerçekleşecek olan 91. Oscar Ödül Töreni'ne damgasını vuracak birbirinden iddialı ve başarılı filmleri derledik. 

1. Karanlıkla Karşı Karşıya (2018)

1970'lerde Colorado Springs Polis Teşkilatı'ndaki ilk siyahi memur olmayı başaran Afrika kökenli Ron Stallworth (John David Washington), beyaz ırk üstünlüğünü savunan örgütünün liderlerinden David Duke (Topher Grace) ile telefonla iletişime geçerek örgüte sızmayı başarır. Ancak yüz yüze görüşme görevi için Flip Zimmerman (Adam Driver) görevlendirilir. Ron Stallworth'ün aynı adlı otobiyografik romandan uyarlanan Blackkklansman, 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri ve 76. Altın Küre Ödülleri'nde pek çok adaylığa sahip olarak Oscar'daki iddiasını ortaya koydu!

2. İz Bırakma (2018)

Irak'taki savaşın ardından sosyal hayata uyum sağlamakta güçlük çeken Will (Ben Foster) ve kızı Tom (Thomasin McKenzie), Portland'daki bir parkta insanlardan uzakta, doğayla iç içe yaşıyorlardır. İhtiyaçlarını gidermek için indikleri şehir dışında, tüm zamanlarını insanlardan saklanarak geçirirken bir gün yakalanan ikilinin, bir Noel ağacı çiftliği sahibinin yanına yerleştirilmesi ve oradaki yaşantılarını konu alan Leave No Trace24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Genç Oyuncu dalında aday olmuştu. Başarılı oyunculukların sergilendiği bu filmi, Oscar adayları arasında kesinlikle göreceğiz!

3. If Beale Street Could Talk (2018)

Harlem'de yaşayan bir kadının, bir yandan nişanlısının suç işlemediğini ve masum olduğunu ispatlamaya çalışırken; diğer yandan da hamileliğini kabullenişinin hikayesini anlatan If Beale Street Could Talk24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Regina King) ve En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerini;  76. Altın Küre Ödülleri'nde de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün kazananı olmuştu. Dramın ve romantizmin yoğunlukta olduğu senaryosuyla If Beale Street Could Talk, Oscar'ın en iddialı adaylarından biri!

4. Ay'da İlk İnsan (2018)

Astronot Neil Armstrong'un (Ryan Gosling) hayatının 1960'lardaki dönemini, 1969'da Ay'a ayak basan ilk insan olduğu yolculuğa giden süreçte, hem NASA'da yaşananların hem de Armstrong'un özel hayatının anlatıldığı First Man76. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Özgün Müzik ödülünü, 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Kurgu ve En İyi Beste ödülünü kazanmıştı. First Man'in Oscar ödüllü filmler arasındaki yeri şimdiden hazır gibi!

5. Bir Yıldız Doğuyor (2018)

Ünlü country şarkıcısı Jackson Maine (Bradley Cooper), kariyerinde düşüşe geçtiği bir dönemi yaşarken; Ally (Lady Gaga) adında yetenekli ve tanınmamış bir genç müzisyenle tanışır ve ikili, kısa sürede yakınlaşırlar. Jackson'ın genç yıldız adayı Ally'e tanınmasında yardımcı olmasının hikayesinin anlatıldığı A Star is Born, 76. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Şarkı ödülünü,  24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde ise En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Şarkı ödüllerini kucaklamıştı. Belki de 24 Şubat'ta da Oscar ödülünün sahibi olur!

6. Beni Affedebilir Misin? (2018)

Ünlülerin biyografilerini yazarak geçimini sürdüren Lee Israel'in (Melissa McCarthy) ters giden kariyerini, arkadaşı ve suç ortağı olan Jack (Richard E. Grant) ile hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit ederen kurtarmaya çalışmasını ele alıyor. 76. Altın Küre Ödülleri'nde ve 24 Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde adaylığı bulunan Beni Affedebilir Misin? filmi, Oscar Ödülleri için de iddiasını korumaya devam edecek!

7. Black Panther (2018)

Kara Panter (Chadwick Boseman), gözlerden uzak ve gelişmiş ülkesine liderlik etmeye hazırlanmaktayken ülke içinde karışıklıklar çıkmış, tahta aday olan başkaları da baş göstermiştir. Ülkesi Wakanda'yı bir arada tutmak ve ülkenin savaşa girmesini engellemek isteyen T'Challa (Kara Panter), CIA ajanı Everett K. Ross'un (Martin Freeman) yardımını alacaktır. İlk siyahi süper kahramanın hikayesini konu alan Marvel filmi Black Panther,  24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Görsel Efekt ödüllerinin kazananı olmuştu. Belki de bu yılki Oscar'ın kazananı bir Marvel filmi olur!