Çerez Politikası

Çerez, tarama geçmişi ve internet terminalinize ilişkin desenle ilgili bilgileri kaydeden bir metin dosyası, kod veya yazılım öğesidir. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanmaktadır.

Çerez Türleri Açıklaması
Geçici Çerezler Geçici çerezler, sadece oturum sırasında geçici olarak depolanır ve en kısa sürede tarayıcınızı kapattıktan sonra kaldırılır.
Kalıcı Çerezler Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayar/mobil cihazda kalır ve web sitesine döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır. Kalıcı çerezlerin süreleri dolana kadar yeni bir çerez yüklenir, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır.
Zorunlu Çerezler Gerekli ve önemli çerezdir. Kullanıcı hesabı oluşturmanıza, giriş yapmanıza ve web sitemizde gezinti yapmanıza olanak sağlar. Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır. Zorunlu çerezler anonim niteliktedirler.
İşlevsellik Çerezler İşlevsellik çerezleri, web sitesinde ziyareti kolaylaştırmak ve tarama deneyiminizi geliştirmek için kullanılan çerezlerdir. Tercih ettiğiniz dil, düzen veya renk şeması gibi belirli ayarları, hatırlamak için izin verir.
Hedef/Reklam Çerezleri Reklam çerezleri, bir uygulama/web sitesine veya kullanım ziyareti sırasında üçüncü bir şahıs tarafından yüklenen çerezlerdir. Reklam çerezleri, üçüncü bir şahsa sitemize ziyaretinizle ilgili bazı bilgileri iletmek için kullanılır.
Performans ve Analiz Çerezleri Ziyaretçilerin web siteleri ve uygulamalardaki genel çalışmasını geliştirmek için web siteleri ve uygulamaları (onlar tarafından izlenen sayfalar, ziyaretin ortalama süresi, vs.) nasıl kullandığınız hakkında bilgi toplamak için kullanılır.
Reklam Çerezleri Reklam ve kişiselleştirme çerezleri kendi kişisel çıkarları için bizim reklam ve web sitesi içeriği özelleştirmek için bizim web sitelerinin ziyaretçi tarama davranışı hakkında bilgi toplamak için kullanılır.
İzleme Çerezleri İzleme çerezleri ziyaretçilerin Internet tarama davranışlarını izlemek ve ziyaret ettikleri çeşitli internet sitelerinden kendi tarama davranışına veri ve bilgi toplamak için kullanılır.

Noktacom Medya İnternet Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ait bu internet sitesini kullandığınızda ya da ziyaret ettiğinizde, tarafınızca izin verildiği takdirde, bilgisayarınıza veya cihazınıza çerezler yerleştirilebilir.

Noktacom Medya İnternet Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, çerezleri;

amaçlarıyla sınırlı olarak kullanmaktadır.

Sitemizde Kullanılan Çerez Türleri

sinemalar.com’da yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Service Provider Cookie İsmi Cookie Amacı Cookie Tipi Cookie Süresi
Döviz cookie-disclaimer Kullanıcının KVKK bilgilendirmesini okuyup okumadığını hatırlamak için kullanılır. İşlevsellik Çerezleri 1 Yıl
Döviz mute Kullanıcının player ses seviyesi tercihini hatırlamak için kullanılır. İşlevsellik Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Döviz quality Kullanıcının player video kalite seviyesi tercihini hatırlamak için kullanılır. İşlevsellik Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Döviz volume Kullanıcının player ses seviyesi tercihini hatırlamak için kullanılır. İşlevsellik Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Google Analytics _ga Ölçümlemelerde kullanmak üzere kullanıcıyı tanımlamak amacıyla kullanılır. Performans ve Analiz Çerezleri 2 Yıl
Google Analytics _gat_sinemalarcom_web Ölçümleme amaçlı gönderilen isteklerin sıklığını kontrol altında tutmak amacıyla kullanılır. Performans ve Analiz Çerezleri 1 Dakika
Google Analytics _gid Ölçümlemelerde kullanmak üzere kullanıcıyı tanımlamak amacıyla kullanılır. Performans ve Analiz Çerezleri 24 Saat
Criteo uid Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 400 Gün
Criteo optout Kullanıcı verisinin işlenmemesi gerektiğini hatırlamak amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri 3 Yıl
DoubleClick IDE Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 2 Yıl
DoubleClick DSID, FLC, AID, TAID, and exchange_uid Kullanıcı verilerinin cihazlar arası aktarılabilmesi amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri 1 saat
DoubleClick __gads Kullanıcının reklamla etkileşimlerini takip etmek ve tekrarlı olarak aynı reklamların görüntülenmesini önlemek amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri Değişken
DoubleClick GED_PLAYLIST_ACTIVITY Reklam formatlarının oturum süresi içerisindeki etkinliklerini ölçümlemek amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Google ANID Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 2 Yıl
Google 1P_JAR Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 1 Ay
Google 1P_JAR Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 1 Ay
Neustar ab Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 1 Yıl
Neustar u Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 1 Yıl
Virgül pId Kullanıcı verisini reklam amaçlı tutabilmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 180 Yıl
Virgül nonpa Kullanıcının, verilerinin kişiselleştirilmiş reklam gösterebilmek amacıyla yurtdışındaki üçüncü kişilere aktarılmasına izin verip vermediğini anlamak için kullanılır. Reklam Çerezleri 180 Yıl
Virgül sc_sinemalar Kullanıcının ilgiyi siteyi ziyaret ettiğini tespit etmek amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri 30 Dakika
Virgül ng_%SITE_KATEGORISI% Kullanıcının ilgiyi kategoriyi ziyaret ettiğini tespit etmek amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Virgül ss_sinemalar Reklam oturum süresini ölçümlemek için kullanılır. Reklam Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Virgül pl Kullanıcıya anket gösterilip göstermediğini tespit etmek için kullanılır. Reklam Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Virgül dz_%ALAN_ID% Bir reklam alanın bir gün içerisinde reklam gösterip göstermediğni anlamak için kullanılır. Reklam Çerezleri 1 Gün
Virgül reloadpage Sayfanın yeniden yüklenmediğini tespit etmek için kullanılır. Reklam Çerezleri 30 Dakika
Virgül noktaId Kullanıcıyı tanımlamak amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri 1 Yıl
Virgül vrg_fbid Facebook ile giriş yapan kullanıcının ID bilgisini tutmak için kullanılır. Reklam Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Virgül vrg_sitRef Kullanıcının geldiği trafik kaynağını tanımlamak amacıyla kullanılır. Reklam Çerezleri Tarayıcı Oturum Süresi Boyunca
Tarayıcı Çerez Kontrolleri

Tarayıcınız veya cihazınız, tarayıcı çerezlerinin yerleştirilip yerleştirilmeyeceğini seçmenizi ve çerezleri silmenizi sağlayacak bazı ek ayarlar sunabilir. Dolayısıyla, çerezleri okuyabilir, silebilir veya değiştirebilirsiniz. Bu kontroller hakkında daha fazla bilgi almak için, tarayıcınızın ya da cihazınızın yardım materyallerini inceleyiniz. Tarayıcı çerezlerinin kullanımını devre dışı bıraktıysanız, internet sitesinin bazı bölümleri doğru şekilde çalışmayabilir.

Rıza Metni

Veri sorumlusu, Noktacom Medya İnternet Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, - IP ve çerez bilgilerimin, tarafıma özel reklamların sunulabilmesi için, yurtiçinde ve yurtdışında bulunan reklam sağlayıcılarının erişimine açılması suretiyle yurtdışına aktarılabileceği hususunda tarafıma açık ve anlaşılır bilgilendirme yapılmıştır. Bu bilgilendirme dahilinde, bahsi geçen kişisel verilerimin yurtdışındaki üçüncü kişilere aktarılmasına özgür irademle rıza göstermekteyim.

Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında hazırlanmıştır.

VERİ SORUMLUSU: Kişisel verileriniz yönünden veri sorumlusu, Noktacom Medya İnternet Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tüzel kişiliğidir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI: Sitemizi ziyaret etmeniz halinde, yalnızca IP bilgisinden ibaret kişisel veriniz, trafik bilgilerinin saklanması yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi ve çerezler aracılığıyla size özel reklam sunulması amaçlarıyla sınırlı olarak işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI: Kişisel verileriniz, şirketimiz tarafından, gerekli olduğu ölçüde; hukuki uyuşmazlıklarda kullanılmak üzere hukuk müşavirlerimize, adli veya idari makamlarca talep edilmesi halinde ilgili makamlara aktarılmaktadır. Çerezlerinizden ibaret kişisel verileriniz, açık rızanız dahilinde, yurtiçinde ve yurtdışında bulunan reklam sağlayıcılarının erişimine açılması suretiyle yurtiçine ve yurtdışına aktarılmaktadır. Başkaca herhangi bir kişisel veriniz, yurtdışına aktarılmamaktadır.

VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ: Kişisel verileriniz, sitemizi ziyaret ettiğinizde IP adresinizin kaydedilmesi yoluyla elde edilmektedir. Elde ettiğimiz kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. maddesi kapsamında; kanunlarda açıkça öngörülme ve veri sorumlusunun meşru menfaati hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

HAKLARINIZ: 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun, “ilgili kişinin hakları” başlıklı 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca Noktacom Medya İnternet Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Gökırmak Sokak No:2 Beysukent Ankara adresine yazılı olarak, ik@nokta.com adresine e-posta yoluyla, 03122361669 numaralı telefonu arayarak veya sözlü olarak iletebilirsiniz. Taleplerinize sağlıklı yanıt verilebilmesi açısından, talep içeriğinin açık, anlaşılır ve mümkünse tarih yönünden belirli olarak iletilmesi önerilmektedir.