Pak Panter’in Çekimleri Bitti

06.09.2010 10:20
Pak Panter’in Çekimleri Bitti

12 Kasım bayram haftasında gösterime girecek olan PAK PANTER filmi çekimleri geçtiğimiz hafta sonu bitti.

 

Fida Film - Arzu Film ortaklığı ile çekilen ve tıpkı HABABAM SINIFI, MASKELİ BEŞLER gibi yeni bir serinin başlangıcı sayılan PAK PANTER filmi bitti ama ardında bir çok kaza ve sakatlanma haberi bıraktı.

 

Şafak Sezer, daha önce anons edilmesine ve basın toplantısının yapıldığı güne dek beklenmesine karşın diğer işleri ile PAK PANTER çekimleri çakıştığından projede yer alamadı.

 

UFUK ÖZKAN, Edirne’deki tren sahnesinde kaşını yardı, DOĞA RUTKAY omuz kaslarını yırttı ve 5 gün hastanede yattı. METİN ZAKOĞLU rol gereği tokat yerken kulak zarı patladı Yönetmen MURAT ASLAN, aşırı yorgunluk nedeniyle 2 kez acile kaldırıldı.

 

Rusya’da kaçırılan Enerji bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar kurulu İstihbaratın başı Fahrettin Bey’e başvurur. Fahrettin Bey (Sümer Tilmaç), bu görevi SPP (Metin Zakoğlu) ve PP7 (Ufuk Özkan) adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan’a inerler ve Gülinaz (Doğa Rutkay) ve yeğeni Selma (Zeynep Aydemir) ile tanışırlar.

 

Ajanların karşısında Rus mafyası, Mossad, C. I. A. ve Gagarin (M. Ali Erbil ve Yuri Ryadchenko) vardır ve sorun devletin sandığından büyüktür.

 

PAK PANTER “paranoyak iktidarlara karşı’’

 

Film, özellikle son yıllarda gittikçe gücünü hissettiren ve içine düştüğü durumlarla kendi halklarının gözünde komik durumlara düşen “paranoyak yönetim anlayışı’’nın geleneklerini hicvediyor.

 

1.    Çekimler uzun hazırlık dönemi gibi bilinenin aksine sadece 10 günde hazırlanılarak başlandı.
2.    Çekimler boyunca 43 farklı mekân ve dekor kullanıldı.
3.    Çekimler boyunca 2 adet tır, 2 adet yeni model otomobil takla attırılacak ve havaya uçurulacak (fotoğrafları ulaştırılacak yada sete misafir edilecek)
4.    Bu çekimler süresince özel dublör ekibi kullanıldı.
5.    Türkiye ilk defa hızla seyreden ve 25 ton olan bir T.I.R.’ın altında Ufuk Özkan’ın kullandığı BMW otomobil bir süre gittikten sonra sağından soluna solundan sağına geçti. (Dorsenin Altından)
6.    Çekimler süresince 1.000 kişilik figürasyon (yardımcı oyuncu) yer aldı.
7.    Çekimler 35 mm formatında çekildi.
8.    Aksiyon sahnelerinde 3 gün boyunca Yemekli Tren kullanıldı. Yine bu sahnelerde çok tehlikeli sahneler gerçekleşti.
9.    Çekim mekânlarında dekor ve aksesuarlarla dönem dönem Azerbaycan’a dönem dönem ise Rusya’ya benzetildi. Örneğin Beyoğlundaki GETTO adlı mekanda Moskovadaki disko sahnesi çekilirken dışarıya asılan Rusça afişler yüzünden sabaha kadar büyük sıkıntı yaşandı ve gelenler geri çevrildi ve Rusça bilmeyen korumalar ile büyük tartışmalar yaşandı.
10.    Çekimler boyunca aksiyon sahneleri için toplamda 100 adete yakın araç kullanıldı. Bu araçlardan bir çoğu sahneler gereği kullanılamaz hale geldi.
11.    Çekim ekibi 100 kişiden oluşup branşlarında en profesyonleridir.
12.    Bulgar ve Rus modeller - mankenler film için özel seçildi