Boğaziçi'nin galibi 'Patika' oldu

03.12.2013 17:43

1. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde 50 bin TL değerindeki büyük ödül, Onur Yağız'ın yönettiği 'Patika' filminin oldu. Belçim Bilgin, 'Sessiz' filmiyle en iyi kadın oyuncu seçildi.

Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Derneği (TESİYAP) tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğiyle 14-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde 50 bin TL değerindeki büyük ödül, Onur Yağız’ın yönettiği ‘Patika’ filminin oldu. 

Demet Akbağ, Osman Sınav, Ömer Vergi, Peggy Rajski ve Mohydeen Izzat Quandour gibi isimlerden oluşan jüri tarafından etik, estetik ve teknik bütünlük gözeterek yapılan elemeler sonucu en iyi çocuk oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, Tesiyap destekli en iyi kısa film, en iyi belgesel, en iyi kısa film dallarındaki ödüller de sahiplerini buldu. 

İstanbul Ticaret Odası,Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile özel ödüllerin de verildiği 1.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kapanış gecesine ‘Yaratıcı Endüstriler Konseyi Özel Ödülü’ Deniz Tarsus’un ‘Mod’, İstanbul Ticaret Odası Özel Ödülü ise Sinan Arıkan’ın ‘Alcahan’ isimli filmlerine gitti. Cannes’da en iyi kısa film ödülü kazanan ‘Sessiz’ filminin oyuncusu Belçim Bilgin en iyi kadın oyuncu seçilirken, yönetmen Rezan Yeşilbaş da senaryo ödülüne değer bulundu. Erkek oyuncu ödülü Hakan Karsak (Patika) ve Sermet Yeşil (Suret) arasında paylaştırıldı. Yönetmen ödülü ise Suret filmi ile Cüneyt Karakuş’a gitti. En iyi belgesel ödülünün sahibi ise ‘Sadık’ filmiyle Cantekin Cantez-Burcu Ayşe Esenç ikilisi oldu. 

 

Diğer ödüller:

 

Çocuk Oyuncu: Patika-Özgür Özil

Kadın Oyuncu: Belçim Bilgin-Sessiz

Erkek Oyuncu: Patika-Hakan Karsak ve Suret-Sermet Yeşil 

Kurgu: Suret-Onur Alacabozkurt

Görüntü Yönetmeni: Patika-Laurent Navari

Senaryo: Sessiz-Rezzan Yeşilbaş

Yönetmen: Cüneyt Karakuş-Suret

Tesiyap Destekli En İyi Kısa Film: Sessiz-Rezzan Yesilbaş

En İyi Belgesel Film Ödülü: Sadık-Cantekin Cantez & Burcu Ayşe Esenç

Ahmet Uluçay Büyük Ödülü: Patika-Onur Yağız

 

BANA AİLENİ ANLAT BÖLÜMÜ

0-7 Yaş En İyi Kısa Film: Ben Yusuf-Yusuf Eren Koç 

0-8-0-9 Yaş En İyi Film: Gol-Eylem Durmaz 

10-11 Yaş Yaş En İyi Film: Ne Yapıyorsun-Serra Budak 

12-13 Yaş En İyi Film: Ayna-Göktürk Dinç

14 Yaş ve Üzeri En İyi Film: Mama-Ahmet Dinç