2017 Venedik FF'de Büyük Ödül 'The Shape of Water'a Gitti

11.09.2017 11:59

Annette Bening'in jüri başkanlığını yaptığı festivalin büyük ödülü Altın Aslan, Guillermo del Toro'nun yönettiği fantastik film The Shape of Water'a verildi.

Venedik Film Festivali'nin kapanış filmi olma özelliğini de taşıtan The Shape of Water'da, Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir tesisinde çalışan dilsiz bir kadınla arkadaşının, burada yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkmış bambaşka bir yaratıkla arkadaşlığı anlatılıyor. Başrolünde Sally Hawkins'in olduğu film Türkiye'de 16 Şubat 2018'de gösterime girecek.

Jüri Büyük Ödülü, İsrail yapımı Foxtrot filmine verilirken, Gümüş Ayı ise Xavier Legrand'ın Jusqu'à la garde (Custody) filmine gitti. Legrand, ilk filmlere verilen 'Geleceğin Aslanı' ödülünün de sahibi oldu.

En İyi Erkek Oyuncu dalında Volpi Kupası, Lübnan-Fransız yapımı The Insult'taki performansıyla Kamel El Basha'ya verildi. En İyi Kadın Oyuncu ise tecrübeli İngiliz aktris Charlotte Rampling oldu. En İyi Senaryo ödülü Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmiyle Martin McDonagh'a, yükselen yıldız adaylarına verilen Marcello Mastroianni Ödülü Lean on Pete'teki rolüyle Amerikalı Charlie Plummer'a, Jüri Özel Ödülü ise Warwick Thornton'ın Sweet Country'sine gitti.