Christian Bale’den Heath Ledger İtirafı

18.10.2017 18:09

Yönetmen Christopher Nolan’ın Batman üçlemesinde Bruce Wayne / Batman karakterini canlandıran Christian Bale, Joker’ı oynayan Heath Ledger’ın çekimlerde kendisine gerçekten vurmasını istediğini söyledi.

The Hollywood Reporter'a özel açıklamalarda bulunan Bale, serinin 2008 yapımı ikinci filmi The Dark Knight (Kara Şövalye)'de Joker karakteriyle efsanevileşen Ledger’la ilgili daha önce bilinmeyen bir detayı anlattı. 

Batman ile Joker’ın ilk kez karşı karşıya geldiği ünlü sorgulama sahnesinin çekimleri sırasında Heath Ledger’ın kendisine gerçekten vurulmasını istediğini belirten Bale, böylece Ledger’ın Joker performansını biraz daha yüceltmiş olduğunu vurguladı. Bale, o sahnede gerçekte neler yaşandığına ilişkin şunları söyledi: 

"Filmde gördüğünüz üzere Batman, Joker’i dövmeye başlıyor ve onun sıradan bir düşman olmadığını görüyor. Çünkü onu ne kadar döversem o kadar hoşuna gidiyordu ve bu ona haz veriyordu. Heath de aslında karakteri Joker’e benzer bir tavır sergiliyordu ve beni dolduruşa getirmeye çalışıyordu. Ben de, 'biliyor musun, sana gerçekten vurmama gerek yok. Vurmazsam da vuruyormuşum gibi güzel görünecek' diyordum. Ama o tersine 'devam et, devam et' diyordu. Ben onu dövdükçe Heath kendini yerden yere atıyordu ve setin içi, onun kendisini fırlatarak kırdığı ve çökerttiği fayanslarla kaplıydı. Tamamıyla rolüne adanmıştı." 

Kendisinin asla Heath Ledger'ın gölgesinde kalmak gibi bir endişesi olmadığını kaydeden Christian Bale, bu tarz filmlerin diğer harika karakterler sayesinde mükemmelleştiğini de ifade etti. 

The Dark Knight, Joker’la bütünleşen Heath Ledger’ın muhteşem oyunculuğu sayesinde üzerinden neredeyse 10 yıl geçmesine rağmen hala en iyi süper kahraman filmi olarak gösteriliyor. Rolüyle Oscar’a layık görülen Ledger, 22 Ocak 2008’de ‘reçete ile satılan ilaçlardan kaza eseri zehirlenerek’ 28 yaşında hayatını kaybetti.