Yeni Sinema Yasası Meclise Geliyor

28.10.2017 11:27
Yeni Sinema Yasası Meclise Geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Yeni sinema yasası önümüzdeki günlerde Başbakanlığa havale edilecek ve oradan parlamentoya gelerek Türk sinemasının daha ciddi bir şekilde desteklenmesi sağlanacaktır" dedi. 

Kurtulmuş, bu yıl 54.’sü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin kapanış törenine katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de sinema filmlerine verilen desteklerin önceki dönemlerle kıyaslandığında 35 kat artarak 190 milyon dolara çıktığını belirten Kurtulmuş, "Film endüstrisine verilen destekler daha fazla artacağı gibi, sadece yerli filmleri üretenlere değil, yabancı yapımcıların da, Türkiye’de film endüstrisine yatırım yapmalarının önü açılarak teşvik edilecektir" diye konuştu. 

Türkiye’nin geldiği seviye itibariyle son derece önemli film platolarını yapabilecek bir noktaya ulaştığına vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, bakanlığın millî bir vazife, millî bir sorumluluk olarak sinema destekleriyle, Türkiye’nin sinema, film endüstrisine katkıda bulunmaya devam edeceğini, bu tür festivallerle Türkiye’nin film endüstrisinin artık uluslararası alanda rekabet edebilecek bir düzeye geldiğini kaydetti. 

Son 6 yılda Türkiye’nin, Avrupa içerisinde yerli filmlerin seyredilmesi bakımından Avrupa birincisi olduğunu anlatan Kurtulmuş, "140 ülkede oynayan Türk dizileri de büyük bir endüstri haline gelmiş ve yıllık hacmi 350 milyon dolar seviyelerine yükselmiştir. Bundan sonra bir adım daha ileriye gitmek ve geldiğimiz bu seviyeyi, Türk film endüstrisini uluslararası alanda ciddi bir rekabet edebilirlik seviyesine çıkarmak hepimizin vazifesi" şeklinde konuştu.