Eleştirmenler Justice League’i yerden yere vuruyor!

15.11.2017 19:43

Popüler DC Comics kahramanlarını bir araya getiren Justice League (Adalet Birliği)’nin özel gösterimlerine katılan bazı ünlü eleştirmenler, filmden olumlu düşüncelerle ayrılmadıklarını belirtiyor. 

17 Kasım’da vizyona girecek olan filmle ilgili birkaç izlenim: 

Geoffrey Macnab, The Independent  (2/5): “Wonder Woman’ın filmin sonuna doğru ‘çocuklarla çalışıyorum’ şikayetiyle öfkelenerek bir iç çekişi var ki, bunun gerçek bir anlamı olduğu ortada. Bu, şimdiye kadar çekilmiş en çocukça süper kahraman hikayesi. Etkileyici bir oyuncu topluluğunun yeteneklerini boşa harcayan ve kullanımı artmış özel efektlerin anlamlı bir karakterizasyona mani olduğu bir başka film.”

Peter Bradshaw, The Guardian (2/5): “Sıkıcı ve hantal bir akış söz konusu. Çok zahmetli, ağırbaşlı ve yorucu filmin post-credits sahnesi de filmin yarattığı hayal kırıklığının bir mikrokozmozu. Bu serinin oyuncu seçimine sert bir adalet gerekiyor.”

Dan Jolin, Empire (2/5): “Zaman zaman eğlenceli olsa da hantal bir şekilde işleyen öykü, izleyiciye anlamsız gelen saçma, olanaksız bir amaç ile hikayenin birbiriyle rezonans bulma mücadelesi gösteriyor ki, Justice League filmi rakibi Avengers’ın süper-takım tacını çalamaz.” 

Robbie Collin, The Telegraph (1/5): “Justice League, bugüne kadar çekilmiş DC filmlerinin içinde en ezik ve süklüm püklüm olanıymış gibi hissettiriyor. İzlemek utanç vericiydi. Bir parçanız filmi bırakıp insanın uykusunu getirecek kadar geniş ve ıssız Grand Canyon gibi arka planlarda gün batımını izlemek istiyor.”

Richard Lawson, Vanity Fair: “O kadar karmakarışık ki -sık sık sanki hiç üzerinde çalışılmamış gibi hissediliyor- müdahale edip ‘durun, durun, bunu yapmak zorunda değilsiniz, durun’ demeyi arzu ediyorsunuz.”