37. İstanbul Film Festivali’ne geri sayım

12.12.2017 14:50
37. İstanbul Film Festivali’ne geri sayım

Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği olarak nitelendirilen İstanbul Film Festivali'nin 37.’si 6 - 17 Nisan 2018’te gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından tarafından düzenlenen festivalin Sinema Onur Ödülleri sahipleri belirlendi: 6 Nisan Cuma gecesi yapılacak açılış töreninde, usta oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin ile yönetmen Aram Gülyüz’e ödülleri takdim edilecek. Atlas Sineması’nın müdürü Cevdet Pişkin’e de Sinema Emek Ödülü verilecek. 

1982 yılında bir sinema haftası olarak başlatılan festivalde yerli filmler için internet üzerinden yapılan başvurular geçtiğimiz ay başlamıştı. Festivalin Türkiye Sineması bölümünde yer alan filmler Ulusal Yarışma, Yeni Türkiye Sineması, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları ile gösterime girecek. Son başvuru tarihi ise 25 Ocak 2018 olarak belirlendi. 

Türkiye Sineması kapsamında aday olan filmler, Ulusal Yarışma başlığında değerlendirilecek ve En İyi Film’e Altın Lale Ödülü verilecek. Ayrıca Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında da birer ödüllerin de verileceği festivalin danışma kurulunda sinema yazarları Engin Ertan, Nil Kural, Kaan Karsan ve Esin Küçüktepepınar yer alacak.