Martin Freeman: Sherlock’ta rol almak eskisi kadar eğlenceli değil

18.03.2018 16:32
Martin Freeman: Sherlock’ta rol almak eskisi kadar eğlenceli değil

Popüler BBC yapımı Sherlock’ta John Watson karakterine hayat veren usta oyuncu Martin Freeman, serinin hayranlarının giderek artan beklentileri ve baskıları yüzünden dizide rol almanın eskisi kadar eğlenceli olmadığını söyledi. 

46 yaşındaki İngiliz aktör, katıldığı yeni röportajında merakla beklenen beşinci sezona ilişkin, “Sherlock’un geleceğine dair henüz çok fazla şey konuşulmuyor. Dördüncü sezonun ardından bir ara verilmiş ve artık üstümüze düşeni yapmış gibi hissediyoruz” dedi. 

2017’deki dördüncü sezonda hayranlarının beklentilerini karşılamaya yönelik bir mücadele verdiklerini belirten Freeman, “Dürüst olmak gerekirse bu imkansızdı. Adeta bir canavara dönüşen dizi zaten oldukça yüksek bir kalite ile başlamıştı, bu seviyeyi korumak çok zor” diye konuştu. 

Sherlock’un yayın hayatına başladığı zaman mini bir Beatles gibi olduğunu vurgulayan ünlü oyuncu, daha sonra izleyicilerin yarattığı yüksek beklentilerden dolayı dizide yer almaktan eskisi kadar keyif almadığını ifade etti. 

Dizinin ortak yapımcılarından Mark Gatiss de geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, beşinci sezon çekilse bile bunun 2020’den önce olmayacağını belirtmişti. Sherlock Holmes’u canlandıran Benedict Cumberbatch de diziye uzun bir ara vermek istediğini kaydetmişti.