‘Exorcist’in yönetmeninden şeytan çıkarma ayinleri belgeseli

20.04.2018 14:58

1973 yapımı korku klasiği The Exorcist’in yönetmeni William Friedkin, gerçek şeytan çıkarma ayinlerinin anlatıldığı bir belgesel film çekti. 

Bir saat uzunluğundaki The Devil and Father Amorth (Şeytan ve Peder Amorth) adlı yapım, dünyanın belki de en ünlü exorcist’i (kötü ruhları kovan kimse) olarak tanınan ve 2016’da 91 yaşında ölen İtalyan rahip Gabriele Amorth’un deneyimlerini temel alıyor. 

27 Nisan’da New York ile Los Angeles’ta gösterime girecek ve gerçek ayinlerden görüntüler içerek belgesel hakkında bir röportaja katılan 83 yaşındaki ünlü yönetmen, şunları söyledi: 

“Bazı insanlar bu görüntülere şüpheyle yaklaşacaklar. Ben bir şüpheci değilim. Ölmeden önce dostluk kurduğum peder Amorth, ciddi işlerine rağmen neşeli bir insandı. Saatlerce dini meseleleri konuşur, ayinlerin nasıl yapıldığından bahsederdik. O, şu ana kadar tanıdığım en manevi insandı.”

Yazar William Peter Blatty’nin 1971 basımı aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan 12 milyon dolar bütçeli The Exorcist, sansasyonel bir başarıya imza atmış, küresel çapta 441 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek rekor kırmıştı.