Robert Zemeckis Roald Dahl Kitabının Uyarlamasını Yönetmek İçin Anlaşmaya Varmak Üzere

20.06.2018 18:31
Robert Zemeckis Roald Dahl Kitabının Uyarlamasını Yönetmek İçin Anlaşmaya Varmak Üzere

Robert Zemeckis, Warner Bros.'la Roald Dahl’ın The Witches adlı klasik kitabının uyarlamasını yapmak için son görüşmelerini yapıyor.


Söylentilere göre kısa süre içinde bir anlaşma gerçekleşecek. Filmin senaristliğini de üstlenen Zemeckis, ortağı Jack Rapke ile birlikte filmin yapımcılığını yapıyor. 1973 yılında yazılan romanı temel alacak olan filmde, cadılarla konuşan bir çocuğun hikayesini izleyeceğiz. Warner Bros. aynı kitabı daha önce 1990 yılında da uyarlamıştı ve başrolde Anjelica Huston oynamıştı. Ancak projeye yakın kaynaklar, Zemeckis'in uyarlamasının kitaba daha uygun ilerleyeceğini iddia ediyor. 

 

Stüdyo daha önce Ezra Miller'ın yer aldığı Flash filmini yönetmesi için Zemeckis'le anlaşmak niyetindeydi fakat Zemeckis bu proje yerine Universal için Welcome to Marwen filmini çekti. Warner Bros. yöneticileri yine de ünlü yönetmenle birlikte çalışabilecekleri başka bir proje bulabilmek için heveslilerdi. Son yıllarda Zemeckis, Flight, Allied ve Welcome to Marwen gibi yetişkin merkezli dramalara odaklandı ve kariyerinde onu meşhur eden türlerle daha az ilgilenmeye başladı. The Witches, Geleceğe Dönüş serisi ve Who Framed Roger Rabbit gibi aile dostu bir türe geri dönüşü işaret ediyor. Zemeckis çektiği aile filmleriyle Hollywood'un en büyük yönetmenlerinden biri olmayı başarmıştı.