Koreli CJ Entertainment 2019 yılında 25 Yerli Filmin Finansman ve Dağıtımını Üstlenecek

21.06.2018 16:06
Koreli CJ Entertainment 2019 yılında 25 Yerli Filmin Finansman ve Dağıtımını Üstlenecek

Güney Kore'nin önde gelen stüdyosu CJ E&M, Türkiye'deki film prodüksiyonlarında da söz sahibi olmaya karar verdi. Şirket, BKM ve TAFF yapım şirketlerine ait 25 yerli filme yatırım yaptı ve dağıtmını üstlendi.


BKM ve TAFF Türkiye'nin en büyük ve önde gelen iki yapım şirketi. Bu şirketler 2017'de en çok ilgi gören 10 yerel filmden 6'sının yapımcılığını üstlenmişti. CJ'in yaptığı açıklamada "Bu atılım bizi Türkiye'de filmlere yatırım yapan, üreten ve dağıtan çok yönlü bir şirket konumuna getiriyor." cümlesi yer aldı. 

 

CJ tarafından vizyona sokulacak ilk film Yol Arkadaşım 2 olacak. Ekim ayında gösterime girecek olan film, 2017 yılında vizyona giren ve iki milyon bilet satmayı başaran Yol Arkadaşım filminin devam filmi. Bu filmi Aralık ayında vizyona girecek Çakallarla Dans 5 takip edecek, ardından ise gelecek senenin Ocak ayında Organize İşler 2'yi beyazperdede göreceğiz. CJ E&M'nin uluslararası ticaret direktörü Go Kyung-bum "Stratejimiz, iki çok nitelikli firmanın ürettiği güçlü filmleri dağıtarak, hem Türkiye içinde hem de dışında başarıya ulaşmaktır. Sadece kâr elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda pazarı daha iyi anlayacağız ve daha çok finansman sağlayıp, daha fazla film dağıttığımız için daha güçlü networkler elde edeceğiz. Türkiye'nin beğenilen filmlerinin başka ülkelerde re-make'lerini çekmeyi planlıyoruz." açıklamasını yaptı.

 

Türkiye'nin en büyük sinema zinciri olan Mars Entertainment'ın, 2016 yılında CJ E&M'nin kardeş şirketi CJ-CGV tarafından devralınmasının ardından, CJ geçtiğimiz yıl Türkiye yatırım-üretim-dağıtım birimi CJ Entertainment Türkiye'yi kurdu. Şirket bugüne kadar dokuz film dağıttı.