Kevin Spacey'nin Yeni Filmi 'Billionaire Boys Club' Gişede Büyük Hüsran Yaşadı

19.08.2018 23:23
Kevin Spacey'nin Yeni Filmi 'Billionaire Boys Club' Gişede Büyük Hüsran Yaşadı

Ansel Elgort ve Taron Egerton'un da başrollerinde yer aldığı son Spacey filmi, oyuncuların kariyerlerindeki en düşük gişe açılış hasılatını getirerek, açılış gününde 126 dolar kazandırdı.


Taciz skandalları sonrası kariyeri bitme noktasına gelen Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey'nin vizyona giren son filmi Billionaire Boys Club, yapımcılara büyük hayal kırıklığı yaşattı. Bağımsız suç-dram filmi, Cuma günü ABD genelinde belirli eyaletlere dağılan sekiz sinemada sessizce vizyona girdi. Geçen ay premium VoD formatında izleyiciyle buluşmasının ardından, Cuma günü 126 dolar ve Cumartesi günü 162 dolar hasılat elde ederek, iki günlük toplam sadece 288 dolarlık gişe hasılatıyla beklentilerin altında kaldı. Filmin tüm hafta sonu kazancı ise 425 doların üzerine çıkamadı. Billionaire Boys Club'ın her salonda yaklaşık altı kişi tarafından izlendiği düşünülüyor ve bu da Spacey gibi büyük bir aktörün kariyeri boyunca yaşadığı en talihsiz durum. İlk gösterimini VoD formatında yapan filmler için düşük gişe hasılatı aslında beklenmedik bir durum değil ancak bu tablo öngörülenden çok daha kötü.

 

Geçtiğimiz sekiz ay, Kevin Spacey için oldukça yorucu geçmiş, 25 sene önce henüz 14 yaşında olan oyuncu Anthony Rapp'e tacizde bulunduğu gerekçesiyle Hollywood'dan adeta aforoz edilmişti. Taciz iddiaları sonrası Spacey'nin kariyeri düşüşe geçti ve önce Netflix dizisi House of Cards'ın kadrosundan çıkarıldı, ardından da Gore Vidal biyografisi Gore filminden ayrılmak zorunda kaldı. Çok geçmeden Sony Pictures ve Ridley Scott anlaşarak, Spacey'nin All the Money in the World filmindeki sahnelerini kestiler. Rol Christopher Plummer'a verildi. İddialar henüz ortaya çıkmamışken çekilen Billionaire Boys Club, yapımcıların bütün umutlarına rağmen büyük hüsran yaşadı. Bu noktada Kevin Spacey'nin yeni bir projeyle kariyerini toplaması mümkün değil gibi görünüyor.