Ben Foster Yeni Filmi ‘Medieval’da Bir Savaş Liderini Canlandıracak

24.08.2018 00:52
Ben Foster Yeni Filmi ‘Medieval’da Bir Savaş Liderini Canlandıracak

Hell or High Water filminin yıldızı Ben Foster, tarihi aksiyon filmi Medieval'da 14. yüzyıl Çek ikonu ve savaşçı lider Jan Zizka'yı canlandıracak.


Ghoul filminin Çek yönetmeni Petr Jákl'ın yazıp yöneteceği yapımın çekimleri bu sonbaharda, Prag yakınlarında başlayacak. Petr Jákl ve Cassian Elwes filmin yapımcılığını üstleniyor. İngilizce dilinde çekilecek olan film Kutsal Roma İmparatorluğu'nun ordularını yenen saygın bir askeri taktikçi olan yerel kahraman Jan Zizka'yı merkezine alıyor. Zizka yenilikçi stratejileriyle tanınır ve kendi birliklerinin, sayıca fazla olan yetenekli ve zırhlı rakiplerle yüzleşebilmesi için bölgedeki köylüleri çabucak eğitebilmesiyle nam salmıştır. Foster'ın karakteri, filmde bölgenin varislerinden biri ve rakip bir kral ile yüzleşir.

 

Elwes filmle ilgili "Bu senaryoyu ve Petr’in ilk iki filmini çok sevmiştim. Bence bu filmde harika bir iş çıkacak. Ayrıca, Ain‘t Them Bodies Saints filmindeki çalışmamızdan sonra Ben Foster'la tekrar birlikte çalışmaktan ötürü heyecan duyuyorum. Kendisi şu an en büyük genç aktörlerden biri." yorumunu yaptı. Foster geçtiğimiz günlerde Debra Granik’in Sundance draması Leave No Trace'de rol aldı. Yakın zamanda ise kendisini Mélanie Laurent’in SXSW filmlerinden Galveston'da Elle Fanning'le birlikte oynarken izleyebileceğiz.