Penelope Cruz, Wagner Moura ve Gael Garcia Bernal Casus Filmi ‘Wasp Network’te Yer Alacak

05.09.2018 22:37
Penelope Cruz, Wagner Moura ve Gael Garcia Bernal Casus Filmi ‘Wasp Network’te Yer Alacak

Penelope Cruz, Wagner Moura ve Gael Garcia Bernal, casus filmi “Wasp Network”ün kadrosunda Edgar Ramirez'le birlikte yer alacak.

 

Personal Shopper filminin yönetmeni Olivier Assayas filmin yönetmenlik koltuğuna oturuyor. Assayas filmi, Fernando Morais'in The Last Soldiers of the Cold War: The Story of the Cuban Five adlı kitabından uyarladığı senaryodan yönetecek. Rodrigo Teixeira ve Charles Gillibert'ın yapımcılık yapacağı projenin yürütücü yapımcıları Lourenço Sant’Anna ve Sophie Mas olacak. Wasp Ağı, 1980'lerde ve 90'larda Küba hükümeti tarafından ABD'deki anti-Castro örgütlerine sızmak için kurulmuştur. Kitap, Küba casuslarından on dört tanesinin hikayesini ve bu casusların ABD yetkilileri tarafından ortaya çıkarıldıktan sonraki dava süreçlerini konu alıyor. Dava sonrası Kübalılardan beşi casusluk ve cinayet suçlarından hapis cezası almıştır.

 

Cruz yakın zamanda, “The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” dizisindeki rolüyle yardımcı oyuncu dalında Emmy adaylığı kazandı. Moura ise Pablo Escobar'ın hayatını konu alan “Narcos” dizisinde, kendisine Altın Küre adaylığı getiren rolüyle tanınıyor. Kısa süre önce ilk filmi “Marighella”yı çeken Moura, şimdilerde Netflix orijinal içeriği “Sergio” için çalışmalarını sürdürüyor. Ünlü yıldız Gael Garcia Bernal, müzisyen Rodrigo olarak yer aldığı “Mozart in the Jungle” adlı dizisindeki son sezonunu tamamladı. Kendisi bu dizideki rolüyle 2016 yılında Altın Küre kazanmıştı.