Rosamund Pike ‘The Banker’s Wife’ Dizisinin Yıldızı Olacak

11.09.2018 21:54
Rosamund Pike ‘The Banker’s Wife’ Dizisinin Yıldızı Olacak

Gone Girl filmiyle tanıdığımız Oscar adayı Rosamund Pike, Cristina Alger'in kitabından uyarlanan gerilim dizisi The Banker’s Wife'ın başrolünü ve yapımcılığını üstlenecek.


Senaryosunu senarist Meredith Stiehm'ın yazacağı dizinin yönetmen koltuğunda Lesli Linka Glatter oturuyor. Stiehm ve Glatter yapımda ayrıca yürütücü yapımcı olarak da yer alacaklar. İkili daha önce de yürütücü yapımcılığını yaptıkları Showtime dizisi Homeland'den sonra ilk kez bir araya geliyor. ABD ve Fransa temelli yapım şirketi Federation Entertainment, romandan uyarlanan dizi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve önümüzdeki Temmuz ayının başlarında diziyi yayınlamayı planıyor. Kadın ağırlıklı bir ekiple, yine bir kadın hikayesini konu alacak filmin, TV dışında bazı yayın platformlarında da yer alması bekleniyor.

 

The Banker’s Wife, Cenevre’den Paris, Londra ve New York’a kadar küresel finans dünyasının olaylarını konu alıyor. Gizemli bir uçak kazası geçiren iki kadın, doğru bildikleri yanlışları fark eder ve gerçeğin peşine düşerler. Panama Papers olayından esinlenilen bu hikayede, kadınlar karanlıkta tutulması gereken gizli deniz aşırı hesapları ortaya çıkardıkları için, kara para aklama, güçlü politikacılar ve teröristlerle suçlulardan oluşan bir ağın içindeki tehlikelere gömülecekler. İkisinin de hayatı sonsuza dek değişecektir. Glatter, Twin Peaks, The West Wing, Freaks and Geeks, Gilmore Girls ve Pretty Little Liars gibi pek çok dizide yönetmenlik yapmış deneyimli bir isim. Pike ise kısa süre içinde efsanevi Sunday Times savaş muhabiri Marie Colvin'i canlandırdığı A Private War filminde görülebilir.