Ava DuVernay 'Prince' Belgeseli İçin Netflix'le Birlikte Çalışacak

31.10.2018 05:52
Ava DuVernay 'Prince' Belgeseli İçin Netflix'le Birlikte Çalışacak

Yapımcı/yönetmen Ava DuVernay, ünlü şarkıcı Prince hakkındaki bir belgesel için Netflix ile birlikte çalışıyor. Proje; röportajlar, arşiv görüntüleri ve fotoğrafları içererek, sanatçının tüm hayatını kapsayacak.


Yönetmen Ava DuVernay, Central Park Five mini dizisi ve geliştirdiği ya da yapımcılığını üstlendiği diğer projelerle çok meşgul olmasına rağmen programına bir yeni projeyi daha ekliyor. DuVernay ve Netflix, 2016 yılında hayatını kaybeden müzik efsanesi Prince hakkında bir belgesel çekmeye hazırlanıyor. "Prince bir dehaydı, neşe kaynağıydı ve duyularımız için bir darbeydi." sözleriyle haberi tweetleyen DuVernay, "Bu filmi yapmak için bildiğim tek yol, sevgi ile yapmak. Ve büyük bir özenle... Bunu yapmaktan onur duyuyorum ve mülkünü bana emanet ederek verdikleri fırsat için minnettarım." açıklamasını yaptı.

 

Prince'in evi, belgesel üzerinde çalışmaları için film ekibine özel olarak açıldı. Kayıtlar, yayınlanmamış materyaller sağlamak ve röportajlar oluşturmaya yardımcı olmak için bütün arşivler paylaşıldı. Prince, görünüşe göre DuVernay ile ortak bir proje yapmak için ölmeden önce harekete geçmiş. Editör Spencer Averick'le birlikte DuVernay'ın tüm ekibi, belgesel çalışmalarını başlatmak için müzik ikonunun Paisley Park'taki evinde hazırlık yapıyorlar. Ancak filmin ekranlara ne zaman gelebileceğine dair henüz bir bilgi yok. DuVernay'ın dizisi Central Park Five ise gelecek yıl Netflix ekranlarında olacak.