69. Berlin Uluslararası Film Festivali'nin Jüri Başkanı Juliette Binoche Oldu

10.12.2018 12:08
69. Berlin Uluslararası Film Festivali'nin Jüri Başkanı Juliette Binoche Oldu

Oscar ödüllü Fransız yıldız Juliette Binoche, 2019 Berlin Film Festivali'nde ana jüriye başkanlık edecek.

 

Binoche, “The Unbearable Lightness of Being” ve “Chocolat” gibi filmlerde aldığı rollerle dünya çapında tanınmış bir oyuncu. Anthony Minghella filmi “The English Patient”taki rolü ile Oscar Ödülü ve Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı kazandı. Binoche'un Berlin Film Festivali ile çok uzun yıllara dayanan bir ilişkisi var. Fransız oyuncunun "The Night Is Young” filmi 1987 yılında festivalin yarışma filmi seçilmişti. Ayrıca yer aldığı “The Lovers on the Bridge”, 1992 yılında festivalin Forum bölümünde gösterimini yapmıştı. 

 

Berlinale direktörü Dieter Kosslick, “Juliette'in 2019 uluslararası jüri başkanı olması beni çok mutlu etti. Festivalin onunla güçlü bir bağı var ve böylesine seçkin bir konumla festivale döneceği için çok mutluyum.” açıklamasını yaptı. Binoche ise, 2019 yılından sonra festival direktörlüğünden emekli olacak olan Kosslick'e bu "muazzam onur" için teşekkür ederek, "Bana adeta dünyaları verdiniz. Tüm jüri üyeleriyle birlikte olacağım bu özel buluşmayı dört gözle bekliyorum ve görevimi mutluluk ve itina ile kucaklıyorum." yorumunda bulundu. 

 

Son filmleri arasında Japon auteur Naomi Kawase'nin “Vision”, Claire Denis'in “High Life” ve Olivier Assayas'ın “Non-Fiction” filmleri bulunan Binoche, 2010 yılında Cannes Film Festivali'nde Abbas Kiarostami'nin “Certified Copy” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı. Binoche, bu yıl da Unifrance tarafından verilen Fransız Sinema Ödülü ile onurlandırıldı. Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig’in “The Kindness of Strangers” filmi ile açılış yapacak 69. Berlin Uluslararası Film Festivali 7-17 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.