Scott Derrickson 'Doctor Strange 2'yi Yönetmek İçin Geri Dönüyor

12.12.2018 13:28

2016 tarihli Doctor Strange filmiyle büyük beğeni toplayan Scott Derrickson devam filminde de yönetmen koltuğuna oturacak.


Marvel nihayet Doctor Strange'e bir devam filmi çekeceğini resmi olarak duyurdu. Marvel evreninin Mistik Sanatlar Uzmanı Doktor Stephen Strange hakkındaki 2016 yapımı Doctor Strange filmini yazan ve yöneten Scott Derrickson, sessiz sedasız yaptığı anlaşmayla devam filminin de yönetmenliğini üstlendi. Şimdilerde filmin senaryosunu yazacak bir isim üzerinde anlaşılmaya çalışılıyor. Benedict Cumberbatch, daha önce de Doctor Strange rolüne geri döneceğini ve bu filmin Marvel'ın dördüncü aşamasının ilk filmlerinden biri olacağını söylerken hiç de yanılmıyormuş. Filmde Strange'e olan romantik yakınlığıyla bilinen Dr. Palmer rolünü canlandıran Rachel McAdams ve Benedict Wong'u da yeniden izleyeceğiz.

 

Senaryonun 2019'da tamamlanması ve 2020 baharında çekimlerin başlaması planlanıyor. Her şeyin yolunda gitmesi halinde Mayıs 2021 tarihi şimdilik filmin vizyona girebileceği en erken tarih olarak görülüyor. Cumberbatch'ın karakterinin, MCU'da Avengers: Endgame'den sonra köşe taşı bir karakter olması bekleniyor ve dördüncü aşamadaki ilk solo filmlerden birine sahip olması da onu dünyanın en güçlü kahramanları arasında yeni bir merkezi figür olarak konumlandırıyor. Derrickson, 2005 tarihli ‘The Exorcism of Emily Rose’ ve 2012 tarihli ‘Sinister’ gibi korku-gerilim filmleriyle tanınıyor. 2016 yapımı 'Doctor Strange' 677,7 milyon dolar hasılat getirerek yönetmenin en karlı filmi oldu.