J.R.R. Tolkien'ın Hayatını Anlatacak 'Tolkien' Filminin İlk Fragmanı Yayınlandı

13.02.2019 09:56

Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinin yazarı J.R.R. Tolkien'ın hayatını konu alan 'Tolkien' filminin ilk fragmanı yayınlandı. 

 

Nicholas Hoult'un J.R.R Tolkien'ı, Lily Collins'in ise yazarın eşi Edith Bratt'i canlandıracağı yeni Fox Searchlight filmi "Tolkien"den ilk fragman yayınlandı. Yönetmen koltuğuna Finlandiya’nın en başarılı yönetmenlerinden biri olan Dome Karukoski'nin oturduğu filmin kadrosunda Derek JacobiColm MeaneyPatrick Gibson, Pam Ferris ve Craig Roberts gibi isimler de bulunuyor. Filmin senaryosunu ise David Gleeson ve Stephen Beresford birlikte yazdı.


Film, çocuk yaşta öksüz kalan John Ronald Reuel Tolkien'ın edebi ve kültürel alanda gelişiminde büyük etkisi olan çocukluk yıllarına, özellikle okul döneminde tanıştığı arkadaşları arasındaki dostluğa, sevgi ve ilham arayışına odanlanacak. Exeter College'in İngiliz Dili Edebiyatı bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun olan Tolkien'in mezuniyetinin ardından I. Dünya Savaşı'na katılmasıyla savaş dönemindeki tecrübelerinden yola çıkarak Orta Dünya'yı yaratma sürecini gözler önüne serecek.


10 Mayıs 2019 tarihinde ABD'de vizyona girecek olan filmin henüz Türkiye'deki vizyon tarihi belli değil.