Jordan Peele’nin US’ı Yeni Bir Gişe Rekoruna İmza Attı

25.03.2019 23:19

 

22 Mart tarihinde vizyona giren korku filmi US, Box Office’in zirvesinde yerini aldı.


Senarist, yapımcı ve yönetmen koltuğunda Kapan, Wanderlust, Keanu gibi yapımlardan tanıdığımız Jordan Peele’nin oturduğu özgün korku filmi Us, özgün korku filmleri arasında en yüksek ilk hafta sonu hasılatına ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Herhangi bir filmin devamı ya da uyarlaması niteliğinde olmayan yapım, bu özelliği ile ilk hafta sonunda 70.2 milyon dolar gişe hasılatı yaparak yeni rekorun sahibi oldu.

 

2017 yılında Kapan yapımı ile tanıdığımız başarılı yönetmen Jordan Peele’nin yeni filmi Us (Biz), yaptığı 70.2 milyon dolarlık hasılat ile, Get Out (Kapan)'ın 33 milyon dolarlık hasılatını da ikiye katladı. Ayrıca Avatar'ın 2007 yılında vizyona girdiğinde gişedeki ilk hafta sonunda yaptığı  77 milyon dolarlık gişe hasılatından sonra da , özgün bir yapım olarak en iyi hasılata da kavuşmuş oldu.

 

Jordan Peele’nin başarılı yapımı Biz; Kuzey Kaliforniya sahil kıyısındaki evlerine giden Adelaide ve Gabe Wilson çifti ve iki çocuklarının hikayesine odaklanıyor. Tyler ailesi ile geçirdikleri bir günden sonra Adelaide, ailesinin başına kötü bir şey geleceği fikrine dair bir saplantı geliştirir. Ailenin gece yolda gördüğü el ele tutuşmuş 4 kişi işleri daha da garipleştirir. Çünkü gördükleri 4 kişi, Wilson ailesinin bir kopyasıdır.

 

Biz’in oyuncu kadrosunu ise Lupita Nyong’o, Yahya Abdul-Mateen II, Elisabeth Moss, Winston Duke ve Anna Diop gibi başarılı oyuncular oluşturuyor.