Sinemanın İlk Kadın Yönetmeni Alice-Guy Blaché'nin Belgeselinden Fragman Geldi

16.04.2019 10:11

Sessiz sinema döneminin önemli yönetmenlerinden olmasının yanı sıra; film endüstrisinin ilk kadın yönetmeni olmasıyla da büyük önem taşıyan Alice-Guy Blaché’nin hayatını anlatan belgesel “Be Natural: The Untold Story Of Alice Guy-Blaché”ye ait bir fragman yayınlandı. 

 

Sinema dünyasının öncülerinden biri olan Alice Guy-Blaché‘nin pek de bilinmeyen hikâyesi, bu yıl yayınlanacak "Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blaché" belgeseli ile beyaz perdede yer bulacak.

 

Lumière Kardeşler bundan 124 yıl önce, yani 1895 tarihinde sinematografiyi tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenlediğinde, o gün o etkinlikte bulunan az sayıdaki katılımcıdan biri Guy-Blaché'ydi. Guy-Blaché, filmleri hikâye anlatmak için bir araç olarak gören yönetmenlerin öncülerinden biri oldu.

 

Guy Blaché, sinema tarihinin kurmaca filmlerinden ilki olan 1896 yapımı La fée aux choux‘yu hem yazıp hem de yönettikten sonra; senarist, yönetmen ve yapımcı olarak da sinema dünyasına yön verdi. Belgesel film "Be Natural: The Untold Story Of Alice Guy-Blaché", unutulmaz yönetmenin seyirciyi kendisine hayran bırakacak, ilham veren öyküsünü dünya çapında bilinir hale getirmek isteyen Pamela B. Green tarafından hazırlandı.

 

Geçtiğimiz yıl da önemli film festivallerinde gösterilen belgesel, Mayıs 2019'da ABD’de gösterime girecek.