Google Arama Motorunun Yeni Sürpriz Yumurtası: Thanos!

28.04.2019 23:48
Google Arama Motorunun Yeni Sürpriz Yumurtası: Thanos!

Google'ın yeni geliştirdiği sürpriz yumurta sayesinde Thanos'un gücünün yıkıcılığı ile arama sonuçlarında bir kere daha yüzleşmemiz mümkün!

 

Marvel Sinematik Evreni, ülkemizde 25 Nisan’da vizyona giren ve o güne kadar merakla beklenmiş olan "Avengers: Endgame" ile bir devri kapatacak. Sinema tarihine 2019 yılına damga vurması muhtemel olan ve gişe rekorları kırması beklenen film için bir sürpriz yumurta kurgusu hazırlayan Google, Deli Titan Thanos’un yıkıcı etkisini arama sonuçlarına da yansıtmış.

 

Google arama motorunda “Thanos” arandığında aslında ilk bakışta, normal bir şekilde arama sonuçlarını görüntülediğinizi düşüneceksiniz. Ama ekranın sağ üst tarafına baktığınızda küçük bilgilendirme kutusunda Thanos karakterinin "Infinity Gauntlet" adlı meşhur eldiveninin durduğunu fark edeceksiniz. İşin en ilgi çekici kısmı ise şu: Bu eldiven görseli, düşündüğünüzden de büyük bir güce sahip!

 

Görsele tıkladığınız zaman, arama sonucu olarak çıkan bilgilerin yarısı aniden rastgele bir şekilde silinip gidiyor. Yani, yaklaşık 90 milyon sonuç bulan Google eldivene tıklanmasının ardından bu rakamı 45 milyona kadar indiriyor.

 

2018 yılında vizyona giren "Avengers: Infinity War" filminde Thanos’un kullandığı eldivenin evrendeki canlıların yarısını yok ettiğini hatırlayanlar, Google’ın oluşturduğu bu yumurta ile arama sonuçlarının yarısını yok edebilmemiz arasındaki bağlantıyı kolayca kurmuştur. Eldivene tekrar tıklandığında ise kaybolan sonuçlar geri geliyor.