Animasyon Filmi The Swallows of Kabul'den Fragman

14.05.2019 10:38

Yönetmen koltuğunda Zabou Breitman ve Eléa Gobbé-Mévellec ikilisinin oturduğu, 72. Cannes Film Festivali’nde gösterilecek olan animasyon filmi “The Swallows of Kabula ait fragman yayınlandı.

 

14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 72. Cannes Film Festivali’ne sayılır günler kala festival programında 'Un Certain Regard', ya da Türkçe adıyla 'Belirli Bir Bakış' bölümünde yer alan filmler de hayli dikkat çekici. Geçtiğimiz yıl düzenlenen 71. Cannes Film Festivali’nde "Jüri Özel Ödülü" kazanan "Capernaum"un yönetmenliğini yapmış olan  Nadine Labaki, bu yıl festival kapsamındaki 'Belirli Bir Bakış' bölümünün jüri başkanlığını üstleniyor. Bruno Dumont imzalı "Joan of Arc" ile beraber animasyon türündeki "The Swallows of Kabul" da bu bölümün en merak edilen filmlerinden biri.

 

"The Swallows of Kabul" (Kabil’in Kırlangıçları), Yasmina Khadra‘nın aynı isimli çok bilinen romanından sinemaya uyarlandı. 1998 yılının yaz mevsiminde geçen film, izleyiciyi Taliban yönetimi altındaki Afganistan’ın başkenti Kâbil’de geçen bir hikâyenin tam ortasına ışınlıyor adeta.

 

'Belirli Bir Bakış' bölümü programında yer alan filmlerin gösterimi 15 Mayıs’ta başlayacak, kategorinin ödül kazananları ise 24 Mayıs’ta belli olacak.