Ödüllü A Faithful Man’den Fragman Geldi

21.06.2019 09:44

Buenos Aires Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kucaklamakla kalmayıp; yönetmeni ve başrol oyuncusu Louis Garrel’a da “En İyi Yönetmen” ödülü getiren “A Faithful Man”den yepyeni bir fragman paylaşıldı.


Romantik Fransız filmi, genç bir çiftin kadın olanının sevgilisini en yakın arkadaşı için terk etmesinin ardından gelişen olayları konu alıyor. Komedi ve dram öğelerini de ustaca harmanlayan filmde; kızın, uğruna sevgilisini terk ettiği “yakın” arkadaşının ölümüyle geri dönmesi ise işleri karmaşıklaştırıyor.

 

Filmin senaryosunu, aynı zamanda başrolünde yer alan ve yönetmenliğini de üstlenen Louis Garrel ile birlikte “Varolmanının Dayanılmaz Hafifliği” ile Oscar adaylığına layık görülen ve 2015 yılında Oscar Onur Ödülünü kucaklayan Jean-Claude Carrière kaleme alıyor.

 

Prömiyerini 9 Eylül 2018’de Toronto Film Festivali’nde yapan “A Faithful Man”in oyuncu kadrosunda Louis Garrel’a, eşi Laetitia Casta ve Johnny Depp’in kızı Lily-Rose Depp de eşlik ediyor.

 

Birçok festivalde kendine yer bulmuş olan 1 saat 15 dakikalık film, 22 Mayıs’ta Amerika’da Seattle Uluslararası Film Festivali’nde de gösterildikten sonra 19 Temmuz tarihinde Amerika’da vizyondaki yerini alacak. Ülkemizde ise filmin gösterime girip girmeyeceği tam olarak netleşmedi.