Engelsiz Filmler Festivali Eşkişehir’de Başlıyor

11.10.2019 14:57
Engelsiz Filmler Festivali Eşkişehir’de Başlıyor

Bu yıl yedinci kez düzenlenen ve 7-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da seyirciyle buluşan Engelsiz Filmler Festivali ikinci durağı Eskişehir’de başlıyor. 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleşecek Festival, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sinemaseverleri ağırlayacak. 

 

Sinemanın farklılıkları kucaklayan birleştiriciliğinden ilham alan Engelsiz Filmler Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da programında yer alan film ve yan etkinliklerini görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunacak. 

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Eskişehir’de sinemaseverlerle buluşan Festival’in Eskişehir programında; Engelsiz Yarışma, Ayrıksı Otu, Be-İn!, Bizim İçin, Bizsiz Asla! ve Kim Demiş? seçkilerinin yanı sıra Rehber Köpekler seçkisinde yer alan Yavru Seçimi ve Badi filmleri yer alıyor. 

 

Film ekipleri de Eskişehir’de

Engelsiz Yarışma bölümünde yer alan Saf filminin yönetmeni Ali Vatansever, Anons filminin idari yapımcısı Sinan Yusufoğlu ve Güvercin filminin yönetmeni Banu Sıvacı filmlerinin Eskişehir’deki gösterimlerinin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacak. Söyleşilere işaret dili çevirmeni de eşlik edecek. 

 

Sanal Gerçeklik Deneyimi Festival’de

Eskişehirli sinemaseverlerin 11-13 Ekim tarihleri arasında takip edebileceği Festival, iki farklı Sanal Gerçeklik Deneyimini de seyircilerle buluşturuyor. Epilepsi nöbetleriyle mücadele eden sanatçı Jane Gauntlett’in kendi hikayesinden esinlendiği Kendimle Dans In My Shoes: Dancing with Myself ve tekerlekli sandalye kullanan genç bir kadının bedenini tanımasını anlatan 120 Cm: Kör Randevu 4 Feet: Blind Date adlı projeler sanal gerçeklik gözlüğü aracılığıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nin fuaye alanında deneyimlenebilecek. 

 

Otizm Dostu Gösterim Gerçekleşecek

Engelsiz Filmler Festivali’nin Eskişehir programında, otizmli çocuk ve gençlerin rahat bir şekilde film izleyebilmelerine imkân sağlayan “Otizm Dostu Gösterim”de Japon animasyonunun başarılı yönetmeni Mamoru Hosoda’nın Küçük Kardeşim Mirai adlı filmi seyircilerle buluşacak. Film, loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilirken, seyirciler gösterim sırasında salonda yiyecek ve içecek bulundurabilecek ve diledikleri gibi hareket edebilecekler.

 

Çocuklar Kendilerini Canlandırma Sanatıyla İfade Edecekler

9-12 yaş arasındaki işitme engelli sinemaseverleri canlandırma (animasyon) sanatıyla buluşturan Canlandırma Atölyesi’nde çocuklar, kendi yarattıkları karakterler ve öykülerle film denemeleri yapacaklar. Çocukların tamamen kendilerine ait bir dünyayı ortaya çıkarmalarını ve kendilerini canlandırma sanatı ile ifade etmelerini sağlayacak atölye, canlandırma sanatçısı Deniz Öcal tarafından Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

 

Engelsiz Filmler Festivali, Eskişehir durağından sonra 16-20 Ekim tarihleri arasında  Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak. 

 

TÜM GÖSTERİM VE ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Engelsiz Filmler Festivali bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

 

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram, Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz. 

 

7. Engelsiz Filmler Festivali’nin bugüne kadarki bültenlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://drive.google.com/open?id=1JMVU9GUb2pYv-nj1LCSON9sWORJrYEpB

 

Eskişehir Gösterim Programı: 

Mekan: Yunus Emre Kültür Merkezi

 

11 Ekim Cuma

12.00 Be-İn! Seçkisi

14.15 Kim Demiş? 

16.30 Badi

19.00 Yuva

 

12 Ekim Cumartesi

12.00 Ayrıksı Otu

14.15 Yavru Seçimi

16.30 Saf

19.00 Sibel

 

13 Ekim Pazar

12.00 Otizm Dostu Gösterim: Orman Çetesi

14.15 Anons

16.30 Güvercin

19.00 Bizim için, Bizsiz Asla!

 
  • 11 Ekim Cuma Programı

  • 12 Ekim Cumartesi Programı

  • 13 Ekim Pazar Programı