32. Ankara Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu!

15.11.2021 09:10
32. Ankara Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu!

32. Ankara Uluslararası Film Festivali ödülleri CerModern’de gerçekleşen ve sunuculuğunu Ünsal Ünlü’nün üstlendiği törenle sahiplerini buldu. Törende öne çıkan yapımsa “En İyi Film” dahil 4 ödülü kucaklayan Emre Kayiş imzalı Anadolu Leoparı oldu. 

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından bu sene 4-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festivalde 16 ülkeden 63 film gösterildi. Ulusal Uzun, Belgesel ve Kısa Film Yarışmalarını kapsayan, toplamda 12 kategoride ödül dağıtıldı. Ayrıca En İyi Film, En İyi Belgesel ve En İyi Kısa Film ödüllerini kucaklayan yapımlar sırasıyla 50.000 TL, 20.000 TL ve 10.000 TL değerindeki para ödüllerinin de sahipleri oldular. Ödülleri değerlendiren jürideki isimler ise akademisyen ve medya sanatçısı Andreas Treske, sanat yönetmeni Meral Efe Yurtseven, oyuncu Selen Uçer, yönetmen Seren Yüce ile yazar ve yönetmen Vecdi Sayar.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol: Festivaller, sinema, tiyatro ve konser salonlarının ‘hayat devam ettikçe’ yaşayacaklarına inanıyoruz.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol ise festivalin kapanış konuşmasını yaptı ve şunları söyledi: “Dünya savaşları, göçler, salgınlar, televizyonun icadı, video, CD, DVD ve korsan çılgınlıklarıyla bş eden sanat etkinliklerinin pandemiyi de başarıyla atlatacağına inandık. İşte bu festivalleri, insanların artık arkadaşlarını özlediğini, filmleri, tiyatro oyunlarını, konserleri hep birlikte izlemek istediklerine tanık olduk. Özellikle elinden cep telefonunu düşürmeyen ve artık salonlara gitmeyeceği öngörülen Z kuşağının bu festivalde salonları doldurduğunu gördük. Dolu dolu salonları gördükten sonra artık festivaller, sinema, tiyatro ve konser salonlarının ‘hayat devam ettikçe’ yaşayacaklarına inanıyoruz.”

32.  Ankara Film Festivali, Ulusal Uzun, Belgesel ve Kısa Film Yarışmaları Kazananlar  Listesi


Ulusal Uzun Film Yarışması

En İyi Film: Emre Kayiş – Anadolu Leoparı

Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü: Çağıl Bocut Sardunya

En İyi Yönetmen: Fikret Reyhan – Çatlak

En İyi Kadın Oyuncu: İpek Türktan – Anadolu Leoparı

En İyi Erkek Oyuncu: Uğur Polat – Anadolu Leoparı

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Güliz Gençoğlu – Lacivert Gece

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ekin Koç – Okul Tıraşı

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü: Barış Bıçakçı, Tufan Taştan – Sen Ben Lenin

En İyi Görüntü Yönetmeni: Nick Cooke – Anadolu Leoparı

En İyi Sanat Yönetmeni: Armen Ghazaryan – Gölgeler İçinde

En İyi Özgün Müzik: Greg Dombrowski – Gölgeler İçinde

En İyi Kurgu: Sercan Sezgin, Ferit Karahan, Hayadeh Safiyari – Okul Tıraşı

SİYAD En İyi Film Ödülü: Fikret Reyhan – Çatlak

Ulusal Belgesel Film Yarışması

En İyi Belgesel Film: Aslı Akdağ – Bekleyiş

Ulusal Kısa Film Yarışması

En İyi Kısa Film: Can Merdan Doğan – Stiletto