Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (03 Aralık 2021)

03.12.2021 08:44
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (03 Aralık 2021)

Bu hafta 5'i yerli 9 film seyirciyle buluşuyor. Wes Anderson'ın Fransız Postası ve Resident Evil evreninin yeni filmi Resident Evil: Raccoon Şehri gibi çok beklenen yapımlar da bu hafta vizyona girenler arasında. 

Fransız Postası

Kurgusal bir yirminci yüzyıl şehrindeki The French Dispatch gazetesinin editörü Arthur Howitzer Jr. geçirdiği kalp krizi sonucu aniden ölür. Vasiyetnamesine göre, gazetenin önceki baskılarından üç makalenin ve bir ölüm ilanının yeniden yayınlandığı son veda sayısından sonra gazete kapatılmalıdır. Yönetmen Wes Anderson'ın "gazeteciliğe bir aşk mektubu" olarak tanımladığı film, yıldızlarla dolu kadrosuyla göz dolduruyor. 

Resident Evil: Raccoon Şehri

Bir zamanlar ilaç devi Umbrella Corporation'ın evi olan Raccoon City, artık ölmekte olan bir kasabadır. Şirketin göçü, şehri çorak bir toprak haline getirmiştir. Yüzeyin altında ise şeytani bir şey oluşmaktadır. Bu şey serbest kaldığındaysa, bir grup insan yaşamaya devam etmek ve Umbrella Şirketi'nin ardındaki gerçeği ortaya çıkartmak için birlikte çalışmalıdır. Bu bol aksiyonlu filmin yönetmen koltuğunda Dehşet Denizi, Ziyaretçiler: Gece Av, Korku Kapanı, Darkhunters gibi filmlerinden tanıdığımız Johannes Roberts oturuyor. 

Titane

Havaalanında yüzü morarmış halde bulunan gizemli bir adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olarak tanıtır. Adrien Legrand'ın babası Vincent, oğluna kavuşmanın sevinciyle bu genç adamı alıp evine getirir. Ancak tüm bunlar olurken bölgede korkunç cinayetler işlenmektedir.

Aykut Enişte 2

Aykut ile Gülşah’ın düğününe az zaman kala beklenmedik bir misafir ortaya çıkar ve ailedeki tüm dengeleri etkiler. Çünkü bu misafir ailenin eski eniştesidir. İyi niyeti ve nahifliği başına türlü dert açan Aykut, Gülşah'ı kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalır. Bakalım Aykut, başındaki dertleri savıp, rahat bir nefes alabilecek mi? Onur Bilgetay'ın yönetmenliğindeki 2. filmin oyuncuları arasında Giray Altınok , Cem Gelinoğlu, Muammer Tali, Melis Babadağ gibi isimler yer alıyor.

Clifford Büyük Kırmızı Köpek

Ortaokul öğrencisi Emily Elizabeth'e büyülü bir hayvan kurtarıcısı kırmızı bir köpek yavrusu hediye eder. Fakat Emily, karşılaşacağı yavrunun on metrelik dev bir köpek olacağını hiç tahmin edemez. Bekar annesi iş için uzaktayken, Emily ve eğlenceli amcası Casey, heyecan dolu bir maceraya atılmaya hazırlanır.

Kuklalı Köşk 2: Orman Kaşifi

Mustafa H. Öztürk'ün yönetmenliğini yaptığı "Kuklalı Köşk 2: Orman Kâşifi" filminin oyuncu kadrosunda Serkan Şengül, Kadir Çöpdemir, Ergül Miray Şahin, Ali Uyandıran gibi isimler yer alıyor. 

Bağlılık Hasan

Hasan, geçimini babadan kalma meyve bahçesi ile sağlamaktadır. Sakin bir hayat sürerken, bahçesinin ortasına bir elektrik direği dikileceğini öğrenir. Bu durumun içinden çıkmaya çalışırken, Mekke'ye planladığı Hac yolculuğu da yaklaşmaktadır...

Diyalog

Yeni bir filmde ilişkilerinin sonlarına yaklaşan bir çifti canlandıracak olan Ushan ve Hare, acaba kendi hayatlarında yeni bir ilişkiyi canlı tutabilecek mi?

İşsiz Adam

İşsiz Adam, girdiği her işten kovulan Ömer'in hikayesine odaklanıyor. İşlerine tutunamaması ile nam salmış Ömer'in, babası da işsiz adamın babası olarak anılmaktadır. Babası bu durumdan rahatsız olduğundan Ömer, her gece evden de kovulur. Bu sırada Ömer, Almanya'dan gelen Ahmet'in kızı Ebru'ya gönlünü kaptırır. Fakat kendisinin beik kermtesi olan bir sevgilisi, Dilara vardır. Bir gece Ömer, Ebru'ya yüzük takarken Dilara'nın kardeşi Hasan onları görür ve kız kardeşine anlatır. Bu saatten sonra olaylar iyice karışacaktır.