Usta Oyuncu Fatma Girik Hayatını Kaybetti

24.01.2022 10:08
Usta Oyuncu Fatma Girik Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan oyuncu yaklaşık altı ay önce Covid 19’a bağlı zatürre tedavisi için İstanbul'a gitmişti. Türk sinemasının unutulmaz yıldızı Fatma Girik bu sabah saatlerinde çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. 

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, haberi "Yeşilçam'ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim." sözleriyle paylaştı. 

Figüran olarak başladığı kariyerine henüz 14 yaşından itibaren yıldız olarak devam eden Fatma Girik, hayatı boyunca onlarca filmde yer aldı. Fatma Girik, "Kanlı Nigar" ve "Yılanların Öcü" gibi filmlerle Türk sinemasında iz bıraktı.

Fatma Girik kimdir?

1942, İstanbul doğumlu oyuncu Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk başrolünü olan “Leke”yi çekti. Ama asıl performansıyla dikkat çektiği 1960 yapımı Memduh Ün filmi “Ölüm Peşimizde” ile yıldızı parlamaya başladı. 180'den fazla filmde rol alan Girik siyasetle de uğraştı. Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den seçilerek, 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Ayrıca bir süre televizyonda “Söz Fato’da” adında bir program sundu. Oyuncu son olarak 2012 yılında yayınlanan “Babalar ve Evlatlar” dizisi ile seyirci karşısına çıktı.