Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Filminden İlk Görsel Geldi!

23.02.2022 10:10
Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Filminden İlk Görsel Geldi!

Cillian Murphy’yi J. Robert Oppenheimer olarak gördüğümüz ilk görsel sonunda yayınlandı! 

"Oppenheimer" filminin yapım şirketleri, ana çekimlerinin başladığını duyurdu ve Cillian Murphy'nin Oppenheimer olarak ilk görselini yayınladı. Fotoğrafta Murphy, sigara içerken dikkatle kameraya bakıyor. Sigara detayı aslında önemli çünkü Oppenheimer, sonunda boğaz kanserine yakalanan, yoğun bir içiciydi. 

Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği “Oppenheimer”ın yapımcılığını Emma Thomas, Atlas Entertainment'tan Charles Roven ve Nolan’ın kendisi üstleniyor. New Mexico, California ve New Jersey dahil olmak üzere birçok ABD lokasyonunda çekilecek olan film 100 milyon dolarlık bir bütçeye sahip.

Ayrıca “Oppenheimer”ın gün geçtikçe genişleyen kadrosuna bir yıldız isim daha eklendi: Kenneth Branagh.“Belfast”ın Oscar adayı başarısının ardından gelen Branagh, Christopher Nolan ile “Oppenheimer”da yeniden bir araya gelecek. İkili daha önce “Dunkirk” ve “Tenet” için birlikte çalışmıştı. Branagh’ın canlandıracağı karakter ise şimdilik açıklanmadı. Branagh kısa süre önce “Nil’de Ölüm”ü yönetti ve başrolü üstlendi. “Belfast” ile ise yönetmen, yapımcı ve senarist olarak Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

Filmin açıklanan kadrosu oldukça göz kamaştırıcı. “Oppenheimer”da biyolog ve botanikçi Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünde Emily Blunt, Manhattan Projesi direktörü General Leslie Groves Jr. rolünde Matt Damon ve ABD Atom Enerjisi kurucu komiseri Lewis Strauss rolünde Robert Downey, Jr. var. Ayrıca, Florence Pugh psikiyatrist Jean Tatlock'u, Benny Safdie teorik fizikçi Edward Teller'ı, Michael Angarano Robert Serber'i ve Josh Hartnett öncü Amerikalı nükleer bilim adamı Ernest Lawrence'ı oynuyor. “Oppenheimer”da Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich ve Matthew Modine de rol alıyor. 

Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in yazdığı, Pulitzer ödüllü “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” adlı kitaptan uyarlanan film, 21 Temmuz 2023’te vizyona girecek.