Akademi, Will Smith Hakkında Disiplin Soruşturması Başlattı!

01.04.2022 15:25
Akademi, Will Smith Hakkında Disiplin Soruşturması Başlattı!

27 Mart gecesi düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde Will Smith’in Chris Rock’a attığı tokadın yankıları sürüyor. Son olarak Akademi, Will Smith hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Pazar günü 94. Akademi Ödülleri'nde sahnede sunucu Chris Rock'ı tokatladıktan sonra Will Smith hakkında disiplin soruşturması başlattı. Smith, karısının kazıttığı saçı hakkında yapılan şakaya sinirlenmişti. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

Akademi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Smith'in "uygunsuz fiziksel temas, taciz edici veya tehdit edici davranış ve Akademi'nin bütünlüğünden ödün verme" dahil olmak üzere örgütün davranış standartlarını ihlallerini araştırdığını söyledi.

Akademi, olaydan sonra Smith'in törenden ayrılmasının istendiğini ancak reddettiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Rock'tan, adaylardan, konuklardan ve izleyicilerden de özür dilediler.

Akademi, "18 Nisan'daki bir sonraki yönetim kurulu toplantısında, Akademi, Tüzük ve Davranış Standartları tarafından izin verilen askıya alma, ihraç etme veya diğer yaptırımları içerebilecek herhangi bir disiplin cezası verebilir" şeklinde bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle devam etti: "Bay Smith'in 94. Oscar Ödülleri'ndeki eylemleri, şahsen ve televizyonda tanık olmak için derinden sarsıcı, travmatik bir olaydı. Bay Rock, sahnemizde yaşadıklarınız için sizden özür dileriz ve esnekliğiniz için teşekkür ederiz. Kutlama olması gereken bir olay sırasında yaşananlar için adaylarımızdan, misafirlerimizden ve izleyicilerimizden de özür dileriz."

Akademi ayrıca, "Bay Smith'in töreni terk etmesinin istendiğini ve reddettiğini açıklığa kavuşturmak istesek de, durumu farklı şekilde ele alabileceğimizi de kabul ediyoruz." dedi.

Fakat bu son cümle ilgili farklı görüşler var, olaya birebir şahitlik edenlerden bazıları Smith’ten resmi olarak töreni terk etmesi istenmediğini söylüyor. Bazı Akademi üyelerinin Smith'in çıkmasını istediklerini, ancak aynı zamanda hiçbir resmi veya açık talepte bulunulmadığını iddia ediyorlar. Akademiye aşina olan başka bir kişi, Smith'ten bir tesis temsilcisi aracılığıyla ayrılmasının istendiğini söyledi. Bu çağrı, Akademi başkanı David Rubin ve CEO Dawn Hudson tarafından yapıldı.

Will Smith ertesi gün Rock'tan özür dilemişti

Will Smith, törenin ertesi günü Chris Rock’tan özür diledi ve Instagram'a şöyle yazdı: "Şiddetin tüm biçimleri zehirli ve yıkıcıdır... Senden herkesin önünde özür dilemek istiyorum Chris. Çizgiyi aşmıştım ve yanılmışım. Utandım ve davranışlarım olmak istediğim adamın göstergesi değildi. Sevgi ve nezaket dünyasında şiddete yer yok."

Chris Rock ilk kez konuştu

Konuyla ilgili olarak da Chris Rock gösterisi sırasında ilk kez açıklama yaptı; "Olanlarla ilgili pek bir ilginç bir şeyim yok, o yüzden bununla ilgili konuşmamı duymak için geldiysen elimde sadece bu hafta sonundan önce yazdığım bir gösteri var. Hala olanları bir şekilde algılamaya çalışıyorum. Yani, bir noktada bu konu hakkında konuşacağım. Ciddi ve komik olacak.”

Will Smith ile ilgili Akademi’nin ne tür bir yaptırımı olacak önümüzdeki günlerde göreceğiz.