Ben Affleck ve Matt Damon “Nike” Filmi İçin Tekrar Bir Arada!

20.04.2022 13:54
Ben Affleck ve Matt Damon “Nike” Filmi İçin Tekrar Bir Arada!

Ben Affleck ve Matt Damon, Affleck'in yöneteceği bir Nike draması için yeniden bir araya geliyorlar.

Henüz adı belli olmayan spor filmi, başına buyruk bir spor ayakkabı satıcısı olan Sonny Vaccaro'nun (Damon), Nike şirketini büyütüşünü ve bu süreçte spor tarihindeki en önemli basketbol oyuncularından olan olan Michael Jordan’ın peşinden koşuşunu anlatacak. Affleck, Nike'ın 80'lerin ortalarında Jordan'ı ayakkabı firmasına alma konusundaki uzun soluklu çabasını konu alan hikayede Nike'ın kurucu ortağı Phil Knight'ı canlandıracak. Bir marka ve sporcunun nasıl milyarlarca dolarlık çağdaş spor ayakkabı endüstrisini başlattığını izleyeceğiz.

Sonny'nin Jordan'ı o zamanlar çok da gözde olmayan ayakkabı şirketine katmak için amansız arayışı, onu Jordan'ın ebeveynlerine ve özellikle güçlü, dinamik annesine, ayrıca eski koçlara, danışmanlara, arkadaşlara ve Michael'a yakın olanlara götürür. Jordan'ın kendisi, filmin üzerinde gezinen ve hiç görülmemiş dev bir efsanevi figürken Sonny, onun çevresindekilere erişerek ona ulaşmaya çalışıyor.

Alex Convery, 2021 yılında filme çekilmemiş en iyi senaryolarınkara listesine giren “Air Jordan” adlı orijinal senaryoyu yazdı. Mandalay bunu Skydance Sports başkanı Jon Weinbach'a getirdi ve o da Vaccarro'nun yaşam haklarını satın aldı. Affleck ve Damon ise senaryo üzerinde tekrar çalışıyorlar. 

Affleck ve Damon En İyi Orijinal Senaryo Oscar kazanmıştı

Affleck, Damon'ı daha önce hiç yönetmemiş olsa da, ikili, Gus Van Sant'ın 1997 yapımı “Can Dostum” filmini birlikte yazıp, filmde birlikte oynadılar. Bu film ikiliye En İyi Orijinal Senaryo dalında Akademi Ödülü kazandırdı. Ayrıca yakın zamanda Ridley Scott'ın filmi “Son Düello” için yeniden bir araya geldiler ve orada Adam Driver, Jodie Comer gibi isimlerle çalıştılar.

Affleck daha önce “Kızımı Kurtarın,” “Hırsızlar Şehri,” “Argo” ve “Live by Night” gibi filmleri yönetmişti. Kısa süre önce erotik gerilim filmi “Derin Sular”da Ana de Armas'la birlikte rol aldı. Oyuncu ileriki zamanlarda da “The Flash” ve Robert Rodriguez'in gerilim filmi “Hypnotic”te izleyeceğiz. Damon'ın rol aldığı gelecek filmler arasında ise Taika Waititi'nin “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” ve Christopher Nolan'ın “Oppenheimer”ı yer alıyor.

Filmin yapımcı şirketleri ise Amazon Studios, Skydance Sports ve Mandalay Pictures.