Johnny Depp, Eski Eşi Amber Heard’e Açtığı Karalama Davasını Kazandı!

01.06.2022 23:51
Johnny Depp, Eski Eşi Amber Heard’e Açtığı Karalama Davasını Kazandı!

Tüm dünyanın ilgisini üzerine çeken ve toplamda 6 hafta süren Johnny Depp-Amber Heard davasında kazanan taraf Depp oldu.

Johnny Depp’in eski eşi Amber Heard’e açtığı karalama davası sonunda sonuçlandı. Depp, 50 milyon dolar tazminat talebinde bulunmuştu. Heard ise karşılığında 100 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Altı hafta süren ve canlı yayınlanan dava tüm dünyada büyük ilgi çekti. Davanın sonucu ile ilgili Depp “Jüri bana hayatımı geri verdi” açıklamasını yaparken Heard ise kelimelerle ifade edilemeyecek bir hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

Davanın sonunda jüri;

- Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığına,

- Heard'ün Depp'e 15 milyon dolar tazminat ödemesine,

- Depp'in eski eşi Heard'e iftira atmadığına,

- Heard'ün "kötü niyetle" hareket ettiğine karar verdi. 

Ayrıca Jüri Depp’in de Heard’e hakaret ettiğine hükmederek, Depp’in Heard’e 2 milyon dolar ödemesini kararlaştırdı.

Heard’ün kendisine yönelik şiddet iddiaları sonrası Karayip KorsanlarıveFantastik Canavarlar gibi serilerden çıkarılan Depp’in kariyerinin bundan sonra nasıl bir yola gireceği ise hayranları tarafından merak konusu.

Johnny Depp ve Amber Heard arasında neler yaşandı?

2009 senesindeTutku Günlükleri filminin çekimlerinde tanışan Johnny Depp ve Amber Heard'ün birlikteliği 2012 yılında başladı. Akabinde, o zamanlar halen Vanessa Paradis ile olan Depp, Paradis ilişkisini bitirdi. 2014 yılında ise Heard ile nişanlandılar ve 2015 yılında evlendiler. Sadece bir yıl sonra, 2016’da Amber Heard şiddet gördüğü gerekçesiyle Depp’e boşanma davası açtı ve kısa süreli uzaklaştırma kararı çıkarttı. 2017’de dava sonuçlandı, ikili resmi olarak boşandı. Fakat, 2018 yılında Heard, Washington Post’ta, isim vermese de Johnny Depp hakkında olduğu bilinen bir makale yayınlandı ve burada aile içi şiddet mağduru olduğunu, istismar edildiğini açıkladı. Heard "Aile içi istismarı temsil eden bir figür oldum ve kültürümüzün sesini yükselten kadınlara karşı öfkesinin tüm gücünü hissettim." dedi. Depp iddiaları reddetti ve 2020 yılında Heard’e 50 milyon dolarlık karalama davası açtı. Heard de 2021’de Depp’e 100 milyon dolarlık karşı dava açtı. Bu süreçte Depp, kendisinden “karısını döven” olarak bahseden İngiliz The Sun gazetesine de dava açtı fakat davayı kaybetti. Bu sonuç, Depp’in Fantastik Canavarlar serisinden ayrılmasının istenmesine sebep oldu. Ayrıca, Heard'ün yazdığı makaleden sonra Depp,Karayip Korsanları serisinden de çıkarıldı. Depp ve Heard arasındaki karalama davası ise 11 Nisan 2022’de başladı ve 6 hafta sürdü. Dava 1 Haziran tarihinde Depp’in lehine sonuçlandı.