18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Greg Daniels Biyografi

Gregory Martin Daniels (13 Haziran 1963 doğumlu) Amerikalı senarist, televizyon yapımcısı ve yönetmenidir. 

Saturday Night Live ve The Simpsons da dahil olmak üzere birçok televizyon dizisinde çalıştı, The Office for the United States'i uyarladı ve Parks and Recreation ve King of the Hill'in ortak yapımcılığını yaptı.  Daniels, Harvard Üniversitesi'nde arkadaş oldu ve Conan O'Brien ile yazmaya başladı. 

İlk senaryosu bütçe kesintileri nedeniyle işten atılmadan önce, Not Necessarily the News içindi.  Sonunda iki uzun soluklu dizinin yazarı oldu: Saturday Night Live ve The Simpsons.

 Beşinci sezonda The Simpsons'ın yazar kadrosuna katıldı ve "Lisa's Wedding", "Bart Sells His Soul" ve "22 Short Films About Springfield" gibi birkaç klasik bölüm yazdı.  Mike Judge ile birlikte uzun süredir devam eden bir başka animasyon dizisi olan King of the Hill'i birlikte yaratmak için diziden ayrıldı. 

Dizi, 2009'da iptal edilmeden önce on üç yıl boyunca yayınlandı. Dizi çalışması sırasında, The Office ve Parks and Recreation'ın Amerikan versiyonu da dahil olmak üzere birçok başka dizide çalıştı.  2016 yılında TBS dizisi People of Earth'ün baş yapımcılığını yaptı.  Daniels, Netflix komedi dizisi Space Force'u The Office yıldızı Steve Carell ile birlikte yarattı ve ayrıca Amazon bilim kurgu komedi dizisi Upload'ı yarattı.

Devamını Oku
Bu sanatçı için henüz resim eklenmemiş. İlk sen ekleyebilirsin!