18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Metin Uca Biyografi

Metin Uca, Hakkarili ve Kürt kökenli bir baba ile Söğüt, Bilecikli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro alanlarında eğitimler aldı. Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirlik kariyerine adım attı. 1989 yılında TRT'ye geçiş yaptıktan sonra, sırasıyla Kanal D, Show TV, atv ve Star TV gibi önemli medya kuruluşlarında muhabirlik ve programcılık görevlerini üstlendi.

1999 yılından itibaren "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV'de başlayan "Passaparola" adlı yarışma programıyla geniş kitlelerce tanındı. Ayrıca tek kişilik gösterilere katılan ve seslendirme çalışmaları yaptı.

Uca, Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazası sonucunda ise İstanbul'da tedavi altına alındı. 15 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen bir ameliyatın ardından entübe edildi. Ancak, ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar nedeniyle 17 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Devamını Oku
Bu sanatçı için henüz resim eklenmemiş. İlk sen ekleyebilirsin!