18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Maryam Zaree Biyografi

22 Temmuz 1983 Tahran, İran doğumlu Maryam Zaree, İran kökenli Alman aktris, film yapımcısı ve yazar. 2 yaşından itibaren Frankfurt am Main'de büyüdü.

Oyunculuk eğitimini 2004-2008 yılları arasında Brandenburg/Potsdam'da medya şehri Babelsberg'de bulunan “Konrad Wolf” film ve televizyon devlet üniversitesinde tamamladı..

2012 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun Türk-Fransız-Yunan ortak yapımı Ben O Değilim'de Ayşe olarak rol aldı. Film, dünya prömiyerini Roma Film Festivali'nde kutladı ve Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde “En İyi Film” seçildi . Son yıllarda Avrupa filmlerinde giderek daha sık rol aldı.

Aynı zamanda yazar ve yönetmen olarak çalışıyor. İlk oyunu Kluge Emotions ile 2017 Heidelberger Stückemarkt Yazarlar Ödülü'nü ve 2019 Schiller Memorial Ödülü'nü kazandı. Andrea Getto , Norddeutscher Rundfunk için bir radyo oyunu versiyonu için 2019'da düzenledi.

2020'de en iyi belgesel film dalında Alman Film Ödülü'nü aldı . [6] Aynı yıl Zaree, Uluslararası Af Örgütü Film Ödülü için Berlinale jüri üyesiydi .

Devamını Oku
Bu sanatçı için henüz resim eklenmemiş. İlk sen ekleyebilirsin!