Bob Odenkirk Biyografi

Robert John Odenkirk, kısaca Bob Odenkirk, Amerikalı oyuncu ve yazar. En iyi Breaking Bad ve Better Call Saul dizisindeki Saul Goodman rolü ile bilinir.  Illinois’te doğan Odenkirk, yedi çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur. Üniversitede DJ’lik yaptıktan sonra yerel doğaçlama gruplarına girmiştir. Aynı zamanda yedi yıl boyunca stand up komedi ile uğraşmıştır. 1987’de Saturday Night Live’a yazar olarak alınmış ve bu sayede Emmy kazanmıştır. 1987-1995 arası çalıştığı Saturday Night Live’da yazdıklarının yayınlanması konusunda sorun yaşayınca Get a Life isimli bir dizide senaristliğe başlamıştır. Kısa sürede iptal edilen dizi sonrası The Dennis Miller Show’da yazarlığa başlamış ve Ben Stiller tarafından fark edilmiştir. 

The Ben Stiller Show’a hem oyuncu hem de yazar olarak alınan Odenkirk, şovun 13 bölümlük kısa ömründe yazdıklarıyla bir Emmy daha kazanmıştır. 

1995’te aynı şovdan arkadaşı David Cross ile Mr. Show with Bob and David isimli bir şov yaratmıştır ve şov dört sezon 30 bölüm sürmüştür. Şovun bitiminde Melvin Goes to Dinner, Let's Go to Prison ve The Brothers Solomon isimli üç uzun metraj film yöneten Bob, pek çok dizide misafir oyunculuk yapmıştır.   

Devamını Oku
Bu sanatçı için henüz resim eklenmemiş. İlk sen ekleyebilirsin!