Angela Lansbury Biyografi

1925'te Londra'da dünyaya gelen Lansbury, genç yaşta başlayan sinema tutkusunu takiben oyuncu olmaya karar verdi. Ailesi II. Dünya Savaşı'ndaki Blitz sırasında Londra'dan taşındı ve Lansbury New York'ta okudu. Los Angeles'a yerleştikten sonra, oyun yazarı ve senarist John van Druten tarafından annesinin verdiği bir partide keşfedildi.

Lansbury'nin film kariyeri bir patlama ile başladı - 1944'te “Gaslight”ta kurnaz Cockney hizmetçisi Nancy olarak ilk rolüyle Oscar adaylığı aldı ve yalnızca üçüncü filmi olan 1945 yapımı “Dorian Gray'in Portresi” ile ikinci bir adaylık geldi.

Muhtemelen en ünlü rolü uzun soluklu gizem dizisi “Murder, She Wrote”daki dedektif Jessica Fletcher’tı. Sadece bu rolle bile 12 kez Emmy’ye aday gösterilerek rekor kırdı.

Sinemada “The Manchurian Candidate” ve “Death On The Nile”ın orijinal versiyonlarının yanı sıra “Bedknobs And Broomsticks”, “Beauty And The Beast”, “Blue Hawaii”, “Till The Clouds Roll By” gibi bir dizi klasik aile filminde rol aldı. Lansbury daha yakın zamanlarda, “Mary Poppins Returns” ve “Nanny McPhee” yapımlarında karşımıza çıktı.

Devamını Oku