Andre Braugher Biyografi

Amerikalı oyuncu Andre Braugher, Chicago'da doğdu. Stanford Üniversitesi'nden mezun oldu, ardından Juilliard School'un drama bölümünde okudu.

Sinemadaki ilk rolü, Thomas Searles'ı canlandırdığı “Glory”filmiyle oldu. "Kojak"ın yeniden çevirimi olan aynı adlı filmde Kojak'ın yardımcısını oynadı ve ardından "Homicide: Life on the Street" dizisine geçti. 

1998'de NBC'nin "Homicide: Life on the Street" dizisindeki Dedektif Frank Pembleton rolüyle ilk Emmy Ödülünü kucakladı. Braugher'ın yoğun performansı, onu dönemin çıkış yapan yıldızlardan biri yaptı. Braugher ayrıca FX'in 2006 yapımı "Thief" dizisindeki usta suçlu rolüyle bir Emmy daha kazandı.

Ayrıca 2002'den 2004'e kadar “Hack” dizisinde dedektif rolünü oynadı, ardından “House, M.D”de psikiyatrist olarak yerini aldı. Braugher, "Men of a Different Age" dizisiyle iki kez daha Emmy Ödülüne aday gösterildi.

TV kariyeri genişledikçe “City of Angels,” “Frequency,” “Poseidon,” “Primal Fear,” “Duets,” “The Mist,” “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer,” “Salt” ve “The Gambler.” gibi önemli uzun metrajlı filmlerde rol almaya devam etti.

Braugher, “Brooklyn Nine-Nine” dizisindeki Yüzbaşı Raymond Holt karakteriyle büyük beğeni topladı ve geniş bir hayran kitlesi kazandı. 

Başarılı oyuncu, 12 Aralık 2023'te 61 yaşında yaşamını yitirdi.

Devamını Oku