Jules Verne Biyografi

Jules Gabriel Verne 8 Şubat 1828 - 24 Mart 1905 arasında yaşamış Fransız romancı, şair ve oyun yazarıydı

Yayıncı ile yaptığı işbirliği Pierre-Jules Hetzel’in yaratılmasına yol açtı. Macera romanları Dünyanın Merkezine Yolculuk (1864), the Seas Altında Yirmi Bin Fersah (1870), ve Seksen Günde Dünya Çapında(1872) dizi haline getirilmiştir.

Her zaman çok iyi belgelenmiş romanları, genellikle 19. yüzyılın ikinci yarısında, zamanın teknolojik gelişmeleri dikkate alınarak belirledi.

Romanlarının yanı sıra çok sayıda oyun, kısa öykü, otobiyografik öykü, şiir, şarkı ve bilimsel, sanatsal ve edebi çalışmalar yazdı. Çalışmaları sinemanın başlangıcından bu yana film ve televizyonun yanı sıra çizgi roman, tiyatro, opera, müzik ve video oyunları için uyarlanmıştır.

Verne, edebi avangard ve sürrealizm üzerinde geniş bir etkiye sahip olduğu Fransa'da ve Avrupa'nın çoğunda önemli bir yazar olarak kabul edilir .

Büyük ölçüde romanlarının sıklıkla basıldığı yüksek oranda kısaltılmış ve değiştirilmiş çeviriler nedeniyle, genellikle tür kurgusu veya çocuk kitapları yazarı olarak etiketlendiği Anglosfer'de ünü belirgin şekilde farklıydı

Devamını Oku