David Tennant Biyografi

David John Tennant-asıl soyadı ile McDonald-, kısaca David Tennant, İskoç oyuncudur. Doctor Who dizisindeki 10. doktor olarak ün kazanmış ve 2005-2010 yılları arasında bu rolü üstlenmiştir. 

Bathgate, West Lothian’da dünyaya gelen Tennant, Doctor Who dizisine olan hayranlığıyla henüz üç yaşındayken ailesine oyuncu olmak istediğini söylemiştir. Fakat ailesi onu daha geleneksel işlere yönlendirmiştir. Yine de Tennant Doctor Who sevgisinden vazgeçmemiştir ve yıllar boyunca sürekli diziyi izleyip dördüncü doktor Tom Baker ile Glasgow’da tanışmıştır. 10 yaşında okulda yer aldığı bir oyunda yeteneği Edith MacArthur isimli aktris tarafından fark edilmiştir ve Edith, Tennant’ın ailesine başarılı bir tiyatro oyuncusu olabileceğini söylemiştir.

Royal Conservatoire of Scotland’da cumartesi kurslarına katılan David Tennant, 16 yaşında konservatuar seçmelerini geçmiş ve okulun en genç öğrencilerinden biri olmuştur. 

David McDonald isimli başka bir oyuncu olduğunu öğrenince Pet Shop Boys’un solisti Neil Tennant’ın soyadını almıştır. 

Yer aldığı diğer yapımlar arasında Harry Potter ve Ateş Kadehi ve başrolünü üstlendiği Good Omens da vardır. Sahne oyunculuğu da yapan Tennant, 2008 Royal Shakespeare Company prodüksiyonunda Hamlet’i oynamıştır. Bu performansı televizyonda gösterilmek için de kaydedilmiştir. Aralarında How to Train Your Dragon filmlerinin de bulunduğu farklı filmlerde seslendirme yapmıştır.

 

Devamını Oku